Danilović pozdravio polaznike kampa

Otvoren kamp «Hypo Three Points Jahorina 2009»

Danilović pozdravio polaznike kampa

Juče je na Jahorini, na terenima hotela «Bistrica», otvoren košarkaški kamp «Hypo Three Points Jahorina 2009» koji se već osmu godinu zaredom održava na našoj olimpijskoj ljepotici.

Kao i prethodnih sezona, organizator - KK Zvijezda iz Banja Luke se potrudio da i ove godine polaznicima ponudi vrhunska predavanja i praktične zadatke za koje je zaduženo oko stotinjak trenera, gostiju, promotera.

Ove godine kamp će imati pet smjena sa preko 600 učesnika iz cijele BiH, ali i regiona, a treba kazati da je u dosadašnjih sedam godina kroz ovu školu košarke prošlo oko 4.000 polaznika.
Kamp je i ove sezone otvorio Predrag Saša Danilović, proslavljeni košarkaš, trenutno predsjednik KK Partizan.

«Čast mi je i zadovoljstvo što sam na Jahorini i što mogu na neki način pomoći mališanima da kroz igru i zabavu upoznaju čari košarke. Sećam se da sam i ja na isti način prolazio kroz kamp, a možda i važnije od svega su neraskidive veze i prijateljstvo koji se steknu kroz ovakve kampove», naglasio je Danilović.

U prvoj smjeni kampa očekuje se dolazak Gorana Ikonića i Aleksandra Damjanovića koji će raditi sa mališanima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.