Danke, Dietmar Hopp!

Predsjednik posudio avion Ibiševiću i Salihoviću

Danke, Dietmar Hopp!

Naši reprezentativci, prvotimci Hoffenheima, jesenjeg prvaka Bundeslige, Vedad Ibišević i Sejad Salihović, bili su najveće zvijezde sinoćnjeg Izbora najboljih fudbalera BiH, koji je održan u "Domu Mladih" u organizaciji najčitanijeg sportskog portala u BiH SportSport.ba i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajeva.

Ibišević je postao prvi „Idol nacije“, a najveće zasluge za dolazak planetarnih zvijezda u Sarajevo pripadaju Dietmaru Hoppu, predsjedniku „čuda“ iz seoceta sa 3.727 stanovnika.

Naime, dolazak naših reprezentativaca na gala večer proglašenja najboljih fudbalera „visio“ je sve do utorka. Ibišević i Salihović izrazili su želju da dođu u Sarajevo, ali su postojali tehnički detalji.

Trener Ralf Ragnick dozvolio nam je dolazak u BiH, ali pod uslovom da do petka (9. januara) u 12 sati dođemo u Alicante. Međutim, kako nismo imali avio liniju kojom bi ispoštovali trenerove zahtjeve, bili smo gotovo u neizlaznoj situaciji...“, priča Ibišević.

A, onda je uslijedio epilog kao iz najljepše bajke. Ragnick je „potegnuo“ za „čarobnim štapićem“.

hopp_480Hopp ustupio svoj privatni avion "Bosanskim zmajevima" za dolazak u SarajevoSjedili smo i razgovarali sa trenerom, a on je nazvao predsjednika Hoppa i doslovno ga upitao „Šta je sa mašinom?, aludirajući na predsjednikov avion. On je to odobrio i popravio nam dan“, prisjeća se Ibišević, dodavši:

Ovo je prvi put da sam se vozio privatnim avionom i zaista je neopisiv doživljaj. U avionu smo bili samo ja i Sejo, te dvojica pilota. Let je trajao nešto više od sat vremena, ali da smo se vozili i duže ne bi nam smetalo. Imali smo puni konfor. Od kreveta za spavanje, preko mini barova, televizije.... All-inclusive. Zahvalni smo predsjedniku i pokušaćemo mu se na terenu odužiti na najbolji način za ovaj njegov nesvakidašnji gest“.     

I redakcija SportSport.ba se zahvaljuje predsjedniku jesenjeg prvaka Njemačke: Danke, Dietmar Hopp!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.