Igra žmurke na utakmici: Sakrio se u gol, tri sekunde kasnije golmana je poslao po ćevape

Nevjerovatan gol

Igra žmurke na utakmici: Sakrio se u gol, tri sekunde kasnije golmana je poslao po ćevape

A. Čaušević

Iz Engleske nam stiže nevjerovatan gol koji je lekcija svim golmanima da i oni trebaju čuvati leđa kao njihovi saigrači na terenu. Autor genijalnog gola je Danny Rose iz ekipe Stevenagea.

Golman Hartepoola Ben Killip je bio žrva nevjerovatno lukavog poteza napadača Stevenagea Dannya Rosa na njihovom meču League 2, odnosno četvrog ranga engleskog fudbala.

Na deset minuta prije kraja Rose je došao na genijalnu ideju. Nakon jedne neuspjele ofanzivne akcije, odlučio se sakriti u mrežu što je na kraju bilo itekako uspješno.

Killip je pogledao oko sebe, ali ne i za sebe te je ispustio loptu, a onda mu se pravo niotkuda iza leđa pojavio Rose te mu je oduzeo loptu.

Napadač domaćina je gostujućem golmanu prodao lažnjak, prodao mu ćevape te loptu poslao u mrežu za ludo slavlje sa navijačima.

Golman se poslije utakmice osjećao užasno jer je dirketni krivac za poraz rezultatom 1:0. Detaljnije je govorio o svemu njegov trener Keith Curle.

Oglasi

"U svlačionici je stavio dres preko glave, osjeća se uništeno jer je cijela ekipa dala ogroman napor da ne izgubi, ali sam ekipi rekao da nas je mnogo puta do sada spasio", objasnio je Curle.

S druge strane, Rose se pohvalio da ovo nije bio prvi put da na ovakav način prevari protivničkog golmana. Kaže da je to već jednom uradio kada je nastupao za Bury.

"Uradio sam to već prije šest ili sedam godina kada sam bio u Buryju. Bio sam golmanu iza leđa i ostao u golu", ispričao je Rose.

"Mislio sam da će me primjetiti, ali nije i onda sam mu uzeo loptu i poslao je u mrežu. I nije mi žao Killipa jer mora gledati gdje se nalazi i ko stoji oko njega."

Inače, 28-godišnji Rose cijelu svoju karijeru igra u niželigaškim klubovima u Engleskoj, a nema sumnje da je sa ovim genijalnim potezom dočekao svojih 15 minuta slave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi