Hoće li broj 13 biti sretan za Bosnu i Hercegovinu?

Zmajevi protiv starog poznanika

Hoće li broj 13 biti sretan za Bosnu i Hercegovinu?

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 18 sati u Brondbyju igra prijateljski duel protiv starog poznanika - reprezentacije Danske. 

Dancima će to biti generalna proba pred Evropsko prvenstvo, dok će popularni Zmajevi nastojati da prekinu niz bez pobjede koji traje od novembra 2019. godine.

Eventualni trijumf bi bio pravo malo čudo obzirom na odsustvo najboljih igrača kao što su Džeko, Pjanić, Krunić, Cimirot, Kolašinac i Stevanović. Međutim, nadu ne treba gubiti i treba razmišljati pozitivno.

"Već smo dugo zajedno i vjerujem da ćemo sutra biti bolji nego u prošlom meču. Danska ima dobru generaciju igrača koja je odigrala odlično u Ligi nacija i u kvalifikacijama za EURO. Neće biti lako, ali sam siguran da će igrači dati sve od sebe", kazao je selektor Petev u najavi utakmice.

Portiv Danske smo do sada igrali pet puta. U posljednjem međusobnom duelu prije pet godina boljim izvođenjem penala tadašnji izabranici Mehmeda Baždarevića su slavili na Kirin kupu.

Pamte se i mečevi ove dvije reprezentacije iz kvalifikacija za Euro 2004. godine. Na Parkenu smo slavili s 2:0, da bi na Koševu odigrali 1:1 pa su Danci bili ti koji su otišli na kontinentalni turnir.

Oglasi

Kako sada stvari stoje promjene sistema neće biti pa će Petev nastaviti s usavršavanjem 3-5-2 formacije. Na raspolaganju će danas imati 22 igrača:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (Maribor).

Odbrana: Siniša Saničanin (Vojvodina), Aleksandar Jovičić (Gorica), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Darko Todorović (Hajduk Split), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Branimir Cipetić (Lokomotiva Zagreb), Ajdin Nukić (Tuzla City), Eldar Ćivić (Ferencvaroš).

Vezni red: Damir Sadiković (Cracovia), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Andrej Đokanović (Sarajevo), Vladan Danilović (Nacional), Adi Nalić (Malmo), Dino Beširović (Mezokovesd Zsory), Almedin Ziljkić (Borac).

Napad: Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Inače, na Brondby stadionu će biti dozvoljeno prisustvo publike. Na tribinama bi se trebalo naći oko 1.000 navijača reprezentacija BiH. U nizu smo od 12 mečeva bez pobjede, a da li će broj 13 biri sretan saznat ćemo večeras oko 20 sati.

Kladionice ne vjeruju previše Zmajevima, a najbolje kvote za ovaj meč nudi kladionica Mozzart. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje.

Top Komentari

Husrefbeg22
Tanki smo. Sve osim naseg poraza bilo bi positivno iznenadenje.
13 2
mido1921
Savez je uspio da uništi kompletan fudbal, svaka čast. 90 % navijača ne prati i nezainteresovano za reprezentaciju. Više od pola države ne može da gleda utakmice.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi