Danska dobila Rusiju, Francuska deklasirala Crnu Goru

Kompletirano drugo kolo u grupama A i B

Danska dobila Rusiju, Francuska deklasirala Crnu Goru

M. Maksimović

Nakon što su dan ranije uz dosta muke pobjedili Tunis, aktuelni svjetski prvaci, Francuzi lako su se obračunali sa selekcijom Crne Gore. Francuska je nakon prvog poluvremena imala šest golova prednosti, na kraju velikih 32:20.

Crna Gora je držala kakav takav priključak do osam minuta prije kraja prvog dijela, a onda je Sorhaindo postigao dva gola, Busquet jedan za velikih 16:9.U prvih osam minuta nastavka, Crna Gora je ostala bez gola, pa je prednost Francuske bila veća od deset golova.Do kraja su svjetski prvaci lagano odrađivali posao za ubjedljivu pobjedu.

 

Fernandez je zabio šest golova, Honrubia i Sorhaindo su dodali po pet, obojica bez promašaja.Kod selekcije Crne Gore vrijedi spomenuti Ševaljevića sa pet golova, golmana Rajkovića sa 12 odbrana.

 

Za razliku od Crne Gore, Makedonija u grupi B ima dvije pobjede i maksimalno je iskoristila nešto povoljniji žrijeb.Nakon +2 Čilea, protiv Katara je bilo +4, 340:30. Neko će reći premalo, međutim pobjednika u ovom susretu je odlučeno u ranoj fazi utakmice.

 

Makedonija je povela 19:9, u 43.minuti je imala 26:19, a onda se prednost počela polako topiti.Došao je Katar i na -2, ali su onda Makedonci postigli četiri a primili samo jedan gol i sve je bilo odlučeno.  

Lazarov je šutirao 9/10, Mojsovski 6/8, Manaskov 6/6.U selekciji Katara najefikasniji su bili Mahmoud Osman i Charafeddine Boumendjel sa po pet golova.

 

Na kraju su u grupi B, Danci sredili Rusiju 31:27.Imala je Danska +4 u 25.minuti, + 3 dvadeset minuta prije kraja, pa onda +4 u 53.minuti,ali su se Rusi vraćali.Na kraju je Mollgaard zabio za 30:27, Edvokimov je potrošio jedan napad 1:10 sekundi prije kraja i vremena za povratak više nije bilo. Danci su imali Markussena sa šest, Eggerta i Sondergaarda sa po pet golova. Rusiju su dobrim dijelom utakmice vukli Dibirov sa sedam i Igropulo sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti