Još jedna senzacija u Kataru uz "nevjerovatnu" nadoknadu!

Prva nula na Mundijalu

Još jedna senzacija u Kataru uz "nevjerovatnu" nadoknadu!

Admin Čaušević

Prva dva Svjetskog prvenstva nisu donijela iznenađenja, međutim treći je donio dvije velike senzacija. Nakon favorizovanih Argentinca kiksala je i reprezentacija koja slovi za najvećeg favoita iz sjene. 

Grupa D otvoren je prvom utakmicom bez golova na Svjetskom prvenstvu. Na stadionu Education City Danska i Tunis su podijelili bodove odigravši 0:0.

Skandinavska selekcija je bila apsolutni favorit uoči ove utakmice, međutim još jedna arapska reprezentacija se pokazala kao tvrd orah te će biti sve osim lagan zalogaj.

Tunižani su igrali vrlo hrabro, posebno u prvom poluvremenu kada su imali i svoju najbolju priliku na utakmici i to u posljednjim minutama.

Issam Jebali je izašao sam pred Kaspera Schmeichela, pokušao ga lobovati, ali je golman Nice sjajno reagovao i loptu izbacio u korner. Da je lopta završila u mreži vjerovatno bi se gledalo da li je bilo ofsajda.

Dancima je pripalo durgo poluvrijeme. Težište igre je prebačeno na polovicu afričke selekcije. Imali su niz ozbiljnih prilika i mogu žaliti što nisu postigli gol.

Oglasi

Najbolju šansu u 71. minuti imao je Andreas Cornelius koji je iz blizine pogodio stativu poslije udarca glavom.

Do kraja susreta Danci su pokušavali doći do pobjede. Izveli su nekoliko kornera, pravili su stalni pritisak, ali su hrabri Tunižani sve izdržali.

Duboko u sudijskoj nadoknadi koristila se VAR tehnologija zbog mogućeg igranja rukom igrača Tunisa u svom kaznenom prostoru, ali sudija Ramos je pokazao na korner.

Inače, susret je bio produžen "skromnih" pet minuta što je sada već iznenađenje pošto su raniji mečevi bili produživatni za 10 do 15 minuta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sve u svemu Tunižani su ti koji definitivno mogu biti zadovoljniji podjelom bodova te turni nastavljaju sa dosta optimizma. U drugom meču 1. kola grupe D od 20 sati sastat će se Francuska i Australija.

Podsjećanja radi, danas je viđena još jedna senzacija pošto je Saudijska Arabija poslije preokreta uspjela pobijediti Argentinu sa 1:2.

Top Komentari

doledolovski
Nasa repka bar u pola da sa ovako bori ko Tunis i S. Arabija,plasirali bi se na neko takmicenje,Saudi gube od Argentine i nisu klonuli duhom,mi gubimo od Armenije raspadnemo
9 1
FahroKonjHodzic
jasam navijo za dansku jer imaju istu boju opreme ko i velez
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti