Danska već zaboravljena, bh. kadeti se spremaju za Belgiju

Atmosfera na zavidnom nivou

Danska već zaboravljena, bh. kadeti se spremaju za Belgiju

Endin Čaušević, foto: E. Haračić

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je ostvarila veliku pobjedu protiv Danske (3:2) na otvaranju Evropskog prvenstva u Belgiji.

Izabranici Zorana Erbeza jučer su gubili sa 2:1 pet minuta prije kraja meča, ali su uspjeli nevjerovatnim preokretom da pobijede sa 3:2. Ipak, vremena za slavlje nema mnogo jer već slijede novi izazovi za našu ekipu u nastavku Evropskog prvenstva.

Bh. kadeti danas su odradili nešto lakši trening na kojem se moglo vidjeti da je atmosfera među našim igračima na zaista zavidnom nivou. Ipak, selektor Erbez i saradnici ne dozvoljavaju previše opuštanja i sigurno je da će naši momci biti spremni za naredni izazov.

Naša reprezentacija meč drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva igra u utorak, a protivnik će nam biti selekcija Belgije. Belgijanci su u prvom kolu sa 2:0 bili bolji od Irske.

Kadeti će sutra odraditi posljednji trening pred meč sa Belgijom na jednom od terena Univerziteta u Loughboroughu koji su u boljem stanju od bilo kojeg terena u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi