Selektor bh. kadeta nakon Danske

Erbez: Sve zasluge igračima za ovo što su napravili

M. Šljivak

Kadetska reprezentacija BiH pobijedila je danas Dansku sa 3:2 u prvom meču na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Selektor Zoran Erbez je zadovoljan nakon trijumfa, posebno zbog činjenice da smo dva puta imali padove u igri koje je Danska iskoristila.

"Čestitam igračima. Odigrali smo loše prvo poluvrijeme, ali smo vratili utakmicu u normalu. Imali smo i pad koncentracije, desio se penal i na kraju smo pobijedili. Sve zasluge igračima. Mi moramo ostati na zemlji nakon ovog", rekao je Erbez, te je dodao:

"Oni su nas pokušali iznenaditi, to im je uspjelo u prvom poluvremenu. Mi smo znali da su oni kvalitetni i da imaju dobre pojedince. Ipak, u drugom smo adekvatno odgovorili, izašli smo visoko na njih i to je ključno bilo za ovu pobjedu".

"Igrali smo s njima u kvalifikacijama i znali smo da ih možemo pobijediti. Morali smo nešto mijenjati nakon prvog dijela, momci su brzo transformaciju napravili u glavi. Bolje smo stajali na terenu i to je ključ bio današnje pobjede. Moramo se fokusirati na negativne stvari što smo vidjeli u prvom poluvremenu. Gledaćemo Belgiju danas, pokušaćemo naći njihove slabe tačke pred naredni meč", istakao je selektor Erbez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi