Danska završila bez poraza na prvom mjestu

Bez iznenađenja u grupi B

Danska završila bez poraza na prvom mjestu

M. Maksimović

U grupi B je sve jasno, Danska je završila na prvom mjestu sa maksimalnih deset bodova. Posljednje iskušenje za trupe trenera Ulrik Wilbek bila ne neugodna Makedonija.

Kiro i Filip Lazarov su u prvom dijelu zajedno postigli osam golova, Makedonija je vodila 14:13.Sve do 45.minute Danska je bila u zaostatku, a onda su Makedonci ušli u jedan sušni period, u deset minuta samo su dva puta stigli do gola, Danci su znali kazniti pa su došli na +5.Golom Spellerberga za 32:29, sve je bilo odlučeno. Kiro i Filip Lazarov su u drugom dijelu postigli samo po jedan gol, utakmicu su zaključili sa po pet na kontu.Hansen je bio najbolji Danac sa pet golova.

 

Rusi su odradili formalnost protiv Čilea koji je ostao na -12.Timur Dibirov je u pobjedu 36:24 ugradio 11 golova, Zhitnikov pet. U poraženoj selekciji Čilea istakao se Emil Ludwig Feuchtmann sa devet golova. 

 

Dileme nije bilo niti u utakmici Islanda i Katara.Raspoloženi su bili Olafsson i Sigurdson, zajedno su zabili 19 od 39 golova svoje selekcije.Katar je imao Sinena sa osam i Boumednjela sa sedam golova.U grupi B Danska je prva, Rusija druga, Island treći, Makedonija je posljednji putnik iz ove grupe u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.