Danubio ubjedljivo do pobjede

Urugvaj Apertura

Danubio ubjedljivo do pobjede

Teme:

Danubio je upisao drugu pobjedu kojom je zasjeo na čelo tabele, a isto bodova imaju i Nacional i Liverpool, ali nešto slabiju gol razliku.

Danubio je sjajnom igrom došao do svoje druge pobjede u novom prvenstvu. Danubio je bio bolji od gradskog rivala Defensor Sportinga sa 3:0. Diego Ifran je postigao vodeći pogodak u 58. minuti, a onda Nestor Conde i Hamilton Ricard dovršavaju posao.  

Nacional je do pobjede nad Tacuarembom došao tek u 90. minuti utakmice, a gol je postigao Diego Vera. Aktuelni prvak je tako upisao i drugu minimalnu pobjedu u novom prvenstvu. Nacional ne blista na startu nove sezone, a razloge treba tražiti u velikom broju novih igrača, koji se očito još nisu uklopili u novu sredinu.

Penarol je na svom terenu protiv Cerra osvojio samo bod. Gosti su vodili golom Maxya Lomberdia sve do tri minute prije kraja kada Gerardo Alcoba izjednačuje za mir u kući.  

Liverpool je upisao drugu pobjedu nad Atenasom rezultatom 2:0, a golove su postigli Figueredo i Alfaro. Central Espanol i River Plate su podijelili bodove igrajući 2:2. Gostujuće pobjede su upisali Racing nad Fenixom 2:0, Cerrito nad Cerro Largom 1:0 i Rampla Juniors nad Montevideo Wanderersima 1:0.  

Rezultati:

Nacional – Tacuarembo 1:0
Fenix – Racing 0:2
Wanderers – Rampla Juniors 0:1
Danubio – Defensor Sporting 3:0
Cero Largo – Cerrito 0:1
Penarol – Cerro 1:1
Central Espanol – River Plate 2:2
Liverpool – Atenas 2:0

Poredak: Danubio, Liverpol i Nacional 6....Tacuarembo, Cerro Largo, Wanderers, Fenix i Atenas 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.