Darije Kalezić novi trener Waregema

Mostarac našao novi klub

Darije Kalezić novi trener Waregema

Bh. nogometni trener Darije Kalezić od naredne sezone sjedit će na klupi belgijskog Zulte Waregema.

Ovaj 41-godišnji Mostarac je do sada sa dosta uspjeha vodio ekipu holandskog De Graafschapa, dok će u naredne tri sezone voditi ekipu Waregema koji u budućnosti ima velike ambicije, pa čak da se i vrati u vrh belgijskog nogometa gdje je nekada bio.

Darije Kalezić je rođen 1. novembra 1969. godine u Mostaru. Igračku karijeru počeo je u Lokomotivi iz koje je prešao u Velež. U ratnom vihoru 1993. odlazi u Holandiju gdje je u sezoni 1994/1995 nosio dres Den Boscha. Nakon jedne sezone prelazi u RKC Walwijk u kojem je ostao sedam godina.

U ljeto 2002. vraća se u rodni Mostar gdje je odigrao jednu sezonu u dresu Rođenih, a onda je ponovo otišao u Holandiju i odigrao jednu sezonu za Apeldorn i dvije za De Graafschap. Nakon završetka igračke karijere počeo je trenersku u tom klubu.

Radio je u mlađim selekcijama, zatim kao asistent u prvom timu, da bi 2009. preuzeo mjesto prvog trenera De Graafschapa. U sezoni 2009/2010 osvojio je sa De Graafschapom prvo mjesto u drugoj ligi, uveo klub u Eredivisie, a te godine je proglašen za trenera godine u drugoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.