Darijo Srna i zvanično suspendovan, poznat datum povratka na teren
Može se reći da je Darijo Srna na kraju i dobro prošao sa ovom kaznom, iako će još dugo čekati da zaigra.

NADCU mu izrekao kaznu

Darijo Srna i zvanično suspendovan, poznat datum povratka na teren

Legendarni fudbaler Šahtara iz Donjecka Darijo Srna je u četvrtak navečer konačno doznao tačnu kaznu zbog korištenja nedozvoljenih supstanci.

Nacionalni antidopinški centar Ukrajine (NADCU) je na svojim službenim stranicama potvrdio da je Srna suspendovan na 17 mjeseci, ali da je njegova suspenzija započela 22. marta 2017. godine i da će se na teren moći vratiti 22. augusta ove godine.

Srna bio je pozitivan na dehidroepiandrosteron, najzastupljeniji steroidni hormon kod ljudi, kojeg još nazivaju i “majkom svih hormona”, a to se saznalo nakon utakmice Lige prvaka između Šahtara i Napolija odigrane upravo 22. marta prošle godine.

Iskusni 35-godišnjak je još davno priznao krivicu, ali i naglasio da je nedozvoljena supstanca slučajno dospjela u njegov organizam i da se nije svjesno dopingovao. U međuvremenu, Srna se povukao iz ekipe Šahtara čekajući da se okonča pravni proces, ali je ove sezone ipak stigao odigrati 10 utakmica za svoj klub.

NADCU je za ovaj slučaj uzeo u obzir da Srna nije namjerno uzimao nedozvoljenu supstancu i zbog toga je izrečena nešto blaža suspenzija nego što se očekivalo, pa se može reći da je hrvatski fudbaler ipak dobro prošao.

Darijo Srna ima i pravo žalbe Sportskom arbitražnom sudu u Lozani (CAS).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi