Bivši Dinamovac se proslavio na Grbavici: "Ulažem u sebe, živim sportski, došla je i nagrada"

Ustalio se na golu kluba sa Pecare

Bivši Dinamovac se proslavio na Grbavici: "Ulažem u sebe, živim sportski, došla je i nagrada" · Intervju

S. Mlaćo

Zaista čudan meč odigrali su na Grbavici u nedjelju Željezničar i Široki Brijeg. Gosti su slavili 3:2, a nakon prvog vodili 1:0. 

Briljirao je na golu Širokog Brijega Dario Miškić koji je zaustavio sve pokušaje domaćih do 90 minute, kada je sve bilo riješeno. One sa pet, deset, ali i 20 metara.

Na krilima odbrana svog golmana gosti su zatim kaznili Željezničar, te imali visoko vodstvo 3:0, no pred sami kraj pukla je odbrana Širokobriježana. Željezničar je postigao dva pogotka koja mu ipak nisu pomogla.

Miškić, nekadašnji čuvar mreže Dinama, je upravo govorio za SportSport.ba.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, bili smo nadomoćni nad Željinim igračima i na odmor smo otišli sa prednošću. U drugom poluvremenu su nam uzeli incijativu, počeli su nas pritiskati, no mi smo zabili golove i slavili. Na kraju smo primili ta dva gola, ali sve je dobro završilo", priča 24-godišnji čuvar mreže.

Široki je još jednom pokazao da je tim koji se želi nadigravati, a na sjajnom terenu Grbavice onda je posao još lakši.

"Neugodni smo protiv Željezničara jer gajimo sličan nogomet. Pas igra, puno kretnji, a teren je bio dobar i imali smo tu sreću da možemo sve te stvari sprovesti u djelo. Sve nas je išlo, a imali smo dosta sreće, no i dosta znanja".

Zec, Hajdarević, Lendrić, itd..., su sigurno sanjali Miškića noć poslije utakmice. Nekoliko bravurozni odbrana, pa i u situacijama jedan na jedan.

"Imam dosta samopouzdanja. Dobio sam priliku, vjerovao u sebe, a dosta ulažem u sebe. Živim sportski život, pa je došla i nagrada. Nadam se da će tako biti u u budućnosti. Prije svega da bude zdravlja, pa da nastavim ovim tempom".

U posljednje četiri utakmice je standardan, dok je u ranijim mjesto među stativima bilo 'rezervisano' za mladog reprezentativca BiH Martina Zlomislića.

"Nisam na početku branio, branio sam Kup, te kada nije bilo Zlomislića. Sada sam spojio pet utakmica uključujući Kup, odlično mi ide, imam odličnu komunikaciju sa odbranom. Za sada je sve super, ide me, nadam se da će tako ostati i protiv Zrinjskog".

Nedjelja donosi veliki hercegovački derbi.

"Vjerujem da bi Pecara bila puna, ali šta je, tu je. Kiša pada vamo, ali nadam se da će teren biti pogodan za igru. Bez publike neće biti isti naboj, no vjerujem u dobru utakmicu. Oni imaju dobre pojedince, dobru ekipu, a mi smo u pozitivnom naletu i nadam se da će sve biti pozitivno u našem smjeru".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Miškića smo pitali i koga posebno cijeni od golmana u Premijer ligi, a izdvojio je dvojicu igrača.

"Što se tiče golmana, Brkić iz Zrinjskog je jedan jako dobar golman, sada će mi baš biti protivnik narednu utakmicu. Poznajem ga iz HNL-a. Što se tiče igrača, Nemanja Bilbija, a moram pohvaliti i mog saigrača Matea Marića, koji je mnogo napredovao i zaista je jako dobar igrač", završio je Miškić razgovor za SportSport.ba.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

frkt
Covjek je zaustavio dva cista gola
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi