Dario Purić se priključio treninzima Zvijezde iz Gradačca

Bivši nogometaš Sarajeva i Čelika

Dario Purić se priključio treninzima Zvijezde iz Gradačca

D. Kurbegović

Nogometaši Zvijezde iz Gradačca pripremaju se za narednu sezonu u 1. ligi FBiH, koja bi prema najavama te transferima klubova u dosadašnjem dijelu mogla biti dosad najjača.

Mnogi klubovi, a pogotovo Olimpic i Sloga Simin Han dovode iskusne i provjerene igrače iz Premijer lige. 

Sigurno je da će pored borbe za vrh, gdje pretenduje nekoliko ekipa, interesantna biti i borba za opstanak.

Zvijezda je u ljetnoj pauzi dobila novog šefa struke, Nermin Šabić po prvi puta će kao glavni trener voditi jedan tim, a nekoliko igrača već je stiglo u ekipu iz Gradačca. 

Interesantno je da sa Zvijezdom trenira i nekadašnji nogometaš Sarajeva i Čelika, riječ je o 31-godišnjem Dariju Puriću. 

Ovaj nogometaš još nije potpisao ugovor sa Zvijezdom, ali to bi se zvanično i trebalo desiti narednih dana.

Purić je u svojoj karijeri nosio dres Modriče, OFK Beograda, Slovana iz Libereca, Čelika, Slobode iz Užica, Sarajeva, Slavije, Dervente, a posljednju sezonu je nastupao za ekipu Orašja. 

Zanimljivo da je Purić s ekipom Sarajeva osvojio titulu prvaka BiH, te trofej namijenjen osvajaču Kupa. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj krilni nogometaš svoje najbolje trenutke u karijeri proveo je u zeničkom Čeliku, za koji je nastupao tri sezone. Ima upisanih osam nastupa za mladu, te dva nastupa za A-reprezentaciju BiH.

Kako je u januaru 2014. godine stigao u ekipu Sarajeva, počeli su veliki problemi s povredama ovog igrača, tako da je njegova karijera posljednjih godina u padu, a vidjet ćemo hoće li se pod palicom Nermina Šabića, koji mu je bio trener u Čeliku vratiti u nekadašnju formu, gdje je svojevremeno slovio kao jedan od najboljih krilnih igrača u Premijer ligi BiH.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi