Premijerligaš ostao bez trenera: "Po preporuci doktora ne mogu se baviti poslom koji najviše volim"
Milisavljević je sa posljednjeplasiranom ekipom na tabeli savladao FK Sarajevo i FK Željezničar

Zvijezda 09 je ostala bez trenera, saopštene tužne vijesti

Premijerligaš ostao bez trenera: "Po preporuci doktora ne mogu se baviti poslom koji najviše volim"

S. Mlaćo, foto: E. Oštraković

FK Zvijezda 09 ostao je bez trenera. Darko Milisavljević je uspio između ostalih savladali velike rivale kao što su FK Sarajevo i FK Željezničar, no zbog lošeg prvog dijela sezona ovaj klub je i dalje fenjeraš na tabeli Wwin lige.

Neće se u Zvijezdi 09 lako predati, no sada je poznato da Milisavljevića nećemo gledati pored klupe u nastavku sezone.

Potvrdio je to FK Zvijezda 09 i naveo da sada već bivši trener njihovog kluba ima zdravstvene probleme. Doktori su mu preporučili da se ne smije baviti ovim poslom, pa je donio tu odluku, a treba istaći da je i ranije govorio o tome, ali ne u detalje.

Oglasio se saopštenjem koje je Zvijezda 09 prenijela putem instagram stranice kluba.

"Većina sportske javnosti u Srbiji i BiH nije bila upućena u moje zdravstveno stanje, a zbog porodice i sebe držali smo što dalje od javnosti.

Novi zdravstveni problemi desili su se u srijedu 20. marta u toku reprezentativne pauze.
Po preporuci ljekara UKC Kragujevac, u narednom periodu neću moći da se bavim poslom kojim najviše volim.

Oglasi

Ovim prilikom upućujem zahvalnost doktorima u Bijeljini, doktorima UKC Kragujevac i naravno svim zaposlenima u FK "Zvijezda 09", ljudima koji vode klub, bivšem, a i sadašnjem stručnom štabu, igračima, FK Radnički 1923 i prijateljima iz fudbala na riječima podrške za mene i moju porodicu.

Posebna zahvalnost porodici Jović, Luki i Milanu.

Svojim igračima želim da se bore do kraja, da probaju nemoguće i da znaju da kako u životu tako i u sportu predaja nikada nije opcija.
Hvala svim klubovima u BIH na toplim dobrodošlicama i poštenoj borbi. Iako "stranac" nikada se tako nisam osećao. Puno pozdrava i Bog vam dao zdravlja i sreće", navodi se u saopštenju Darka Milisavljevića.

Milisavljević je zaista ostavio lijep dojam u bh. nogometu, uvijek bio vema korektan, kako prema protivnicima, tako i službenim licima, ali sada će morati ipak da se brine u svom zdravlju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09 je pred zimsku pauzu poražena kod FK Borac u Banjoj Luci 3:1, a u nakon reprezentativne pauze ugostit će Široki Brijeg. Trenutno iam 17 bodova na svom kontu, šest manje od Igmana, Željezničara i Tuzle City.

Ko će naslijediti Milisavljevića, ostaje da se vidi u narednim danima.

Top Komentari

Lakibos
Jadan čovjek želim mu brz oporavak.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi