Trener Zvijezde 09 skoro pustio suzu: "Zvijezda 09 je pobjednik lige, spasili su mi život!"

Darko Milisavljević imao vrlo emotivan nastup

Trener Zvijezde 09 skoro pustio suzu: "Zvijezda 09 je pobjednik lige, spasili su mi život!"

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Na press konferenciji nakon meča Sarajeva i Zvijezde 09 pojavio se pomoćni trener gostiju, Darko Milisavljević, te imao jedan vrlo emotivan nastup.

U okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je s 2:0 savladalo Zvijezdu 09 i ostavilo je na začelju prvenstvene tabele.

Tim iz Bijeljine ima samo tri boda i već sada je u vrlo teškoj situaciji kada je u pitanju borba za opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.

Nakon utakmice na press konferenciji je Darko Milisavljević upitan o ponuđenoj ostavci, nakon čega je odgovorio vrlo emotivno.

"Prvo da vam kažem, šef Mihajlo Jurasović je podnosio ostavku, nisam ja. Odgovorit ću u moje, ali negdje i u njegovo ime", rekao je Milisavljević, pa nastavio:

"Podnosio je ostavku, dobio je podršku Uprave kluba, jer Uprava smatra da radimo dobar posao. Niti jednog trenutka niko ne traži alibi, ali stvarno imamo dosta problema. To je nebitno. Naš novinar koji je ovdje zna s kojim smo mi problemima ovdje od početka."

Oglasi

"Zna i koji sam ja imao problem. Sada iskreno da vam kažem zdravstveni. Ovaj klub, Zvijezda, je možda pobjednik ove godine lige. To vam kažem ovako iz srca i možda će suze da mi pođu. Pobjednik lige. Jer njihov odnos prema meni, mojoj porodici, šta se meni sve desilo, je, ne za veliku pohvalu, nego za nešto što se rijetko dešava u sportu", vrlo emotivno je poručio Milisavljević, te dodao:

"Ja se njima sad ovako javno zahvaljujem i u svoje ime i u ime moje porodice. Nije samo fudbal, nisu samo rezultati. To mora da shvatite, iako je to na kraju krajeva mnogo bitno i najbitnije možda. Ima neka ljudskost koja je bitnija od svega. Zaj klub, Zvijezda 09, je pokazala takvu ljudskost, da ja kao Darko Milisavljević i moja porodica i svi ljudi koji rade u njemu, svi igrači, nikad neće moći da zaborave."

"Ne bih ulazio dalje šta mi se dešavalo, nije na kraju krajeva ni bitno. Samo hoću da vam kažem da nije sve i nikada neće biti u rezultatima iako su mnogo bitni i najbitniji, ima nešto iznad i fudbala i sporta i ja kažem sad u moje lično ime se zahvaljujem i porodici Jović i FK Zvijezda i svim zaposlenim u njemu i fudbalerima. Naravno, s doktorima iz Bijeljine, oni su spasili meni život", istakao je Milisavljević, pa zaključio:

"Neizmjerno im hvala na tome i tu bih stavio stvarno tačku. Iako nisam imao namjeru, hoću da vam kažem da je FK Zvijezda s ljudske strane u ovoj sezoni pobjednik lige. I to kažem i smijem krvlju to da potpišem. Bez obzira da li ćemo da ispadnemo, da li nećemo, ali borit ćemo se do kraja. Iako situacija nije zavidna, iako momci rade predano i pošteno, možda ćemo da ispadnemo. Nije sramota ni ispasti ni jednog jedinog trenutka, to se dešava, ali dat ćemo sve od sebe i svaku utakmicu ćemo da igramo kao da je posljednja."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O čemu se radi možete gledati od 02:50 minute u priloženom videozapisu. Izjavu je dao i Simon Rožman, trener Sarajeva, te je možete pročitati ispod.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Posteno. Budimo realni: Zvijezda je po meni sinoc igrala sasvim solidno. Takode i druge utakmice koje su izgubili dobro su odigrali (postigli 3 gola Zrinjskom u Mostaru).Po igri zasluzuju sigurno vise bodova.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi