Darko Mišić je prvi igrač koji odlazi iz kakanjske Mladosti
Darko Mišić na utakmici protiv Sarajeva u duelu sa Benjaminom Tatarom

Posljednjih osam utakmica u prvenstvu nije bio u konkurenciji

Darko Mišić je prvi igrač koji odlazi iz kakanjske Mladosti

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja prvi dio sezone završili su na šestom mjestu s 26 osvojenih bodova, samo dva manje od ekipe Željezničara koja se nalazi na trećoj poziciji Premijer lige, koja naredne sezone vodi u Evropu.

Kakanjci su očajno otvorili novu sezonu, te su sedam kola bili bez pobjede. Došlo je i do smjene na mjestu šefa struke, a Nermina Šabića je na klupi Mladosti zamijenio Adnan Zildžović. Svi su prebrzo otpisali Mladost, a onda je klub iz Doboja kod Kaknja ušao u sjajnu seriju rezultata, te polusezonu završio u gornjem dijelu tabele.

Kako saznaje SportSport.ba u igračkom kadru neće biti mnogo promjena, nekoliko igrača će napustiti klub, a par njih će i obuči dres Mladosti, ali na pozicijama za koje stručni štab odluči da su potrebna pojačanja.

Ono što je već izvjesno da u drugom dijelu sezone dres Mladosti neće nositi 27-godišnji desni bek Darko Mišić. Ovaj bivši nogometaš Čelika, Travnika, Zadra i Istre je u prvih 11 kola imao maksimalnu minutažu, ali je nakon nesporazuma odnosno neslaganja s trenerom u posljednjih osam kola prvog dijela samo jednom bio na klupi za rezervne igrače, što je bio jasan znak da Adnan Zildžović ovog desnog bočnog više ne vidi u svojim planovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je Mišić u sezoni 2013/14 dobio nagradu "Ponos Robijaša" kao najbolji igrač Čelika po izboru navijača. Zeničani na poziciji desnog beka trenutno samo imaju Ivana Livaju, tako da neće biti iznenađenje ako Darko Mišić ponovo obuče crno-crveni dres u kome je u dosadašnjoj karijeri pružao i najbolje partije.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

6HM6
Zasto pisete nesto sto nije istina Misic je odstranjen zato sto je pokazao srednji prst navijacima i od te utakmica ga nema ni na klupi ;)
10 2
Metropoljac
Na svu sreću, svojim potezom nije napravio nikakvu štetu klubu osim što je učinio dobru stvar za Nemanju Nikolića koji je pruženu šansu iskoristio na pravi način i postao standardni prvotimac. Sve najbolje u nastavku karijere.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi