Sjajan meč na Tušnju, Sloboda pobijedila Mladost!
Sloboda i Mladost će se u drugom dijelu sezone sasvim sigurno boriti za plasman u Evropu, a oba tima pružaju jako dobre partije

Duel na Tušnju pripao domaćinu

Sjajan meč na Tušnju, Sloboda pobijedila Mladost!

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u posljednjem 19. kolu jesenjeg dijela prvenstva dočekala Mladost Doboj Kakanj i slavila je veliku pobjedu rezultatom 2:1.

Sloboda je bila bolji tim u prvih 45 minuta meča na Tušnju koji se igrao bez prisustva publike, a već u 3. minuti su stigli i do vodstva. Alispahić je dugom loptom pronašao Barabana koji matira Velića i dovodi svoj tim u prednost od 1:0.

Nakon gola igra se umirila. Sloboda je dobro zatvarala sve puteve prema svom golu, ali su u oni sredinom prvog dijela imali dvije odlične šanse. Prvo je u 22. minuti Smajić u odličnoj poziciji, ali sjajni golman Velić spašava Mladost.

Već u narednom napadu u šansi je Vidović. Ipak, napadač domaćih nije uspio na pravi način šutirati i promašio je jako dobru prilku.

Smajić je igrao jako dobar meč danas i u 34. minuti je imao još jednu šansu. Ovog puta je šutirao sa vrha kaznenog prostora, a lopta uz pomoć jednog igrača gostiju pogađa stativu.

Mladost u posljednjoj sekundi prvog dijela ima sjajnu šansu. Anđušić se našao sam pred Vuklišem, ali golman Slobode sjajno brani i na poluvrijeme domaći odlaze vodstvom od 1:0.

Sloboda je u 50. minuti imala još jednu veliku šansu. Ivetić je tukao sa vrha kaznenog prostora, ali Velić još jednom odlično brani.

Deset minuta kasnije druga velika šansa za tim iz Doboj Kaknja. Anđušić je ponovo u prilici, ali ovog puta njegov udarac glavom zaustavlja prečka.

Mladost je jako dobro igrala u nastavku, a u 68. minuti je u šansi i Atajić. Ni on međutim nije precizan, ali se bolja igra gostiju isplatila osam minuta kasnije. Isaković je nakon jednog ubačaja promijenio smjer lopti i ona završava u mreži za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potom je Sloboda ponovo krenula nešto ofanzivnije. Prijetili su za domaće Vidović i Smajić, ali preciznosti kod fudbalera domaćeg tima nije bilo.

Mladost je uzvratila u 85. minuti preko Sadikovića. Imao je dobru šansu da ugrozi gol Vukliša, ali iz dobre pozicije jako loše šutira.

Kazna je stigla dvije minute kasnije. Beganović odlično prolazi po desnoj strani, uposlio je Smajića koji loptu ostavlja za Alispahića koji pogađa za vodstvo Slobode od 2:1.

Ovaj rezultat je na kraju bio i konačan i Sloboda je došla do nova tri važna boda u borbi za plasman u Evropu.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Sloboda - Mladost 2:1 (Baraban 3', Alispahić 87' / Isaković 76')

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Čivić, Alispahić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Vehab, Hreljić, Welbeck, Guzina, Anđušić, Marković, Atajić, Sadiković, Asani, Isaković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Huka sa Tušnja
Sloboda ima jako dobru odbranu ali je napadački red katastrofalno loš. Realizacija od 13 golova na 19 utakmica je više nego slaba. Slobodi su u narednom zimskom prelaznom roku potrebni rasni napadači koji znaju zabijati golove. Fudbal se prije svega igra za golove pa tek onda za bodove !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi