Nestorović brojao do 20, petorica napustila Radnika

Bijeljinci počeli s pripremama

Nestorović brojao do 20, petorica napustila Radnika

A. Čaušević

Radnik iz Bijeljine je prozivkom počeo pripreme za proljetni dio sezone gdje će primarni cilj biti ostanak u ligi. 

Darku Nestoroviću se odazvalo 20 fudbalera, a petorica igrača koji su jesenas bili članovi Bijeljinaca na proljeće neće nastupati za tim iz Semberije.

U pitanju su Kenan Šarić, Seid Zukić, Luka Vinski, Bojan Mitrović i Nebojša Babić.

Nepoznata je sudbinna Ivana Šuberta s kojim traju pregovori oko produženja ugovora. Sa iskusnim defanzivcem će u narednim danima biti obavljen novi razgovor.

"Na samom početku slijede nam mjerenja i provjera zadravstvenog stanja fudbalera. Nakon toga akcenat ćemo dati na fizičkoj spremi, kombinujući rad u teretani i na zelenom terenu. Zavisno od finansijske situacije i vremenskih uslova planiran je odlazak početkom februara na pripreme. Zakazali smo pet kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja a generalka će biti protiv Zvijezde 09", rekao je Nestorović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nestorović je prvom timu priključio nekoliko juniora. Generalnu probu uoči nastavka sezone Radnik će imati protiv Zvijezde 09.

"Moramo raditi na tome da dovedemo ciljana pojačanja, igrače koji mogu odmah zaigrati u prvom sastavu i iznijeti težinu nastavka šampionata. Sa nekima smo već pregovarali no kao i oko odlaska na pripreme, finansije će diktirati broj i kvalitet eventulanih pojačanja. Druga opcija, ako ne budemo imali novca, opredjelićemo se za ovaj kadar koji trenutno imamo i pokušati izboriti opstanak", dodao je trener Radnika.

Top Komentari

prka
****te gledaj svlacionice i postera, ako te ovo ne motivise ne znam sta ce drugo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije