Darko Pančev se vraća u Vardar
Foto: EPA

Postaje sportski direktor

Darko Pančev se vraća u Vardar

Legendarni makedonski fudbaler Darko Pančev vratit će se u Vardar, prenose makedonski mediji.

Nekadašnji osvajač Zlatne kopačke će danas biti predstavljen kao novi sportski direktor kluba iz Skoplja, što će mu biti treći povratak u Vardar kao funkcionera u klubu.

Posljednjih godina je Darko Pančev bio predvodnik takozvane fudbalske opozicije u Makedoniji koja je nezadovolja radom Fudbalskog saveza ove zemlje.

Darko Pančev je svoju bogatu karijeru započeo 1982. godine u Vardaru, a u Crvenu zvezdu je stigao šest godina kasnije.

Osim što je bio član Zvezdine generacije koja je 1991. godine osvojila Kup evropskih prvaka, Pančev će biti upamćen i po tome što je bio strijelac odlučujućeg jedanaesterca u čuvenom finalu protiv Marseillea.

Pančev je Zvezdu napustio 1992. godine nakon čega je igrao za Inter, VfB Leipzig, Fortunu Dusseldorf i Sion, u kojem je 1997. godine okončao fudbalsku karijeru.

Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 27 utakmica i postigao 17 golova, a ima i šest nastupa za Makedoniju uz jedan postignuti gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi