Darko Stanić još tri godine u Metalurgu

Postignut dogovor

Darko Stanić još tri godine u Metalurgu

Adnan Beganović

Golman srbijanske rukometne reprezentacije, Darko Stanić, i u naredne tri godine stajat će na golu makedonskog prvaka Metalurga.

Naime, jedan od najboljih golmana na svijetu imao je predugovor sa njemačkim Goppingenom i od naredne sezone trebao je na golu ovog kluba zamijeniti našeg Enida Tahirovića, koji je okončao karijeru.

Međutim, čelnici makedonskog kluba po svaku cijenu su željeli zadržati Stanića i u tome su uspjeli. Pretpostavlja se da su Goppingenu platili odštetu, iako Stanić nikad nije obukao dres njemačkog kluba.

"Nakon razgovora sa čelnicima Goppingena, dogovoreno je da Stanić ostaje u Metalurgu. On je potpisao novi trogodišnji ugovor sa našim klubom, na radost svih naših navijača", navodi se na zvaničnoj stranici makedonskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.