Bh. reprezentativac počeo sezonu kao iz snova, a sada je doživio tešku povredu

Todorovića očekuje duga pauza

Bh. reprezentativac počeo sezonu kao iz snova, a sada je doživio tešku povredu

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Darko Todorović ljetos je napustio Red Bull Salzburg i potpisao je ugovor s ruskim Akhmat Groznyjem.

Todorović je na ljeto 2018. godine napravio nevjerovatan transfer kada je iz Slobode prešao u Salzburg, ali se u austrijskom klubu nije previše naigrao.

Ovaj 25-godišnji desni bek većinom je igrao na posudbama, a prošlog ljeta Salzburg ga je poslao na posudbu u Rusiju gdje je Todorović na kraju i ostao.

Ruski klub je platio obeštećenje za bh. reprezentativca koji je potpisao s Akhmatom ugovor do ljeta 2024. godine nakon što je prošle sezone uspio opravdati očekivanja i pokazati se kao pojačanje.

Igrama u ruskom klubu izborio se i za povratak u bh. reprezentaciju, ali nažalost sve to prekinuto je na tužan način.

Naime, Todorović je jučer doživio tešku povredu na meču sedmog kola ruske Premier lige na meču protiv Samare, te je u 68. minuti bh. reprezentativac bio primoran da napusti teren.

Oglasi

Akhmat je poražen na ovom susretu pred svojim navijačima sa 2:1, ali u klubu su itekako zabrinuti zbog Todorovića kojeg očekuje duga pauza zbog povrede zgloba desne noge.

Todorović će uraditi detaljnje preglede kako bi se utvrdilo koliko će odsustvovati s terena, ali već sada je jasno da našeg reprezentativca čeka duža pauza.

To su loše vijesti i za Ivayla Peteva jer je Todorović nakon odličnih igara ponovo bio na korak od povratka u reprezentaciju, ali nažalost to se neće desiti u odlučujućim mečevima Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

Također, Todoroviću je podršku pružio i njegov bivši klub FK Sloboda koji se oglasio na Facebooku.

"Bivši fudbaler našeg tima i povremeni reprezentativac BiH Darko Todorović, doživio je težu povredu na jučerašnjoj utakmici ruske Premijer lige. Želimo mu brz oporavak i da ga što prije ponovo gledamo na zelenim terenima", poručili su iz Slobode.

Bivši fudbaler našeg tima i povremeni reprezentativac BiH Darko Todorović, doživio je težu povredu na jučerašnjoj...

Posted by FK Sloboda Tuzla on Sunday, August 28, 2022

Todorović je ove sezone nastupio u svih sedam mečeva ruskog prvenstva, te je uspio upisati jednu asistenciju.

Top Komentari

user1604155860
Brzo oporavak mu zelim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi