Godinama je Vojvodić radio kao trener brojnih klubova u BiH, sada je postao predsjednik jednog

Nova uloga za proslavljenog Fočaka

Godinama je Vojvodić radio kao trener brojnih klubova u BiH, sada je postao predsjednik jednog

E. Škorić

Trener brojnih bh. klubova, Darko Vojvodić, od večeras je dobio novu funkciju, ali po prvi put će biti predsjednik jednog kluba.

Fočak je dobro poznato trenersko ime, a radio je u klubovima kao što su Borac, Sloboda, Drina Zvornik, Radnički Lukavac, GOŠK, Simin Han, Olimpik.

Sada je dobio posebnu čast i zadovoljstvo, pošto će biti predsjednik kluba u svom gradu, Sutjeske iz Foče.

Kazao je da je na nagovor načelnika Foče Miljana Vukadinovića prihvatio ideju da bude predsjednik.

Vojvodić najprije želi da se riješi pitanje infrastrukture, da se napravi novi teren s plastičnom travom i da se steknu uslovu kako bi se jednog dana igrala i Premijer liga na stadionu u Foči.

Upravo u Sutjesci je i počeo bogatu trenersku kariejru, ali je najveće uspjehe ipak ostvario na klupama Borca, GOŠK-a i Olimpika, timovima koje je uvodio u najviši rang bh. nogometa.

Sutjeska je nakon 17 kola petoplasirani tim Prve lige Republike Srpske sa 32 boda, dok vodeća Krupa ima čak 16 bodova više, pa je Premijer liga naravno za Fočake trenutno samo san.

No, dolazak Vojvodića na tako važnu poziciju mogao bi donijeti neke pozitivne promjene i Sutjesku odvesti do visina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Klub je osnovan 23. februara 1946. U sezoni 1995./96. Sutjeska je bila prvak Druge nogometne lige RS u skupni Trebinje. Bila je prvak i u sezoni 2006./07., ali u skupini Jug.

Premijer liga BiH je dugi niz godina neostvaren san, ali u narednom periodu on bi mogao biti ostvaren. Za to će naravno biti neophodno mnogo truda, ali i novca, a Fočaci su uvjereni da će udruženim snagama uspjeti da pronađu put do raja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi