Nezapamćen haos u reprezentaciji Francuske: "Neki više nikad neće obući ovaj dres"

Jasna poruka selektora

Nezapamćen haos u reprezentaciji Francuske: "Neki više nikad neće obući ovaj dres"

Midhat Šljivak

Nezapamćen haos izazvali su jučer na utakmici protiv selekcije Poljske juniorski reprezentativci Francuske.

Utakmica je prekinuta u 77. minuti nakon što su Francuzi dobili četvrti crveni karton i po pravilima sa sedam igrača nisu mogli nastaviti utakmicu i susret je prekinut.

Poljska je upisala pobjedu od 3:2, a francuski selektor Bernard Diomede je najavio žestoke kazne za igrače koji su izazvali haos na terenu.

"Nažalost, ovakve stvari nam se još događaju. Za pojedince je ovo posljednji put da su obukli francuski dres. Neke se stvari moraju staviti ispred svega drugog", rekao je Diomede i dodao je:

"Ima momaka koji su ostali mirni i pokušali su da smire kolege. Sada je vrijeme da analiziramo ko se ponašao odgovorno, a ko nije. Bit će kazni", rekao je francuski selektor.

Najgore će sasvim sigurno proći posljednji koji je isključen na ovom meču s Poljskom. Ime mu je Darnell Bile.

Oglasi

Ovaj 16-godišnjak protivnika je udario glavom nakon što se ovaj pobunio na oštar start. Vjerovatno mu je ovo bila i posljednja akcija u dresu nacionalnog tima na duži period.

Preostala trojka Ilyes Housni, Jeanuel Belocian i Malang Gomis također će biti kažnjeni zbog ponašanja. Vidjet ćemo na koji način i hoće li proći kao ratoborni kolega.

Darnell Bile je 16-godišnji napadač koji je član ekipe St. Etiennea. Iako je još uvijek tinejdžer već je ove sezone debitovao i za prvi tim.

Odigrao je Bile dvije utakmice u Ligue 2 za svoj klub. Nije još uvijek postigao pogodak, ali i u njegovom timu ima ozbiljnih problema sa ponašanjem fudbalera i ove sezone je St. Etienne dobii ogroman broj žutih i crvenih kartona.

Očigledno je da njegova agresivnost potiče iz kluba i sada je na bizaran način ostao bez nastupa u nacionalnom dresu.

Top Komentari

Zoilomas
U kakvom svijetu zivimo upravo njima ce dati sansu medzu ostalim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi