Darren Bent vs Edin Džeko

Duel dva najskuplja igrača u zimskom prelaznom roku

Darren Bent vs Edin Džeko

Sutra će se u terminu od 18:30 na Villa Parku odigrati najzanimljivji susret 24. kola engleske Premier lige, a sastaju se Aston Villa i Manchester City. Dvoboj dva najskuplja igrača u januarskom prelaznom roku, Darrena Benta i našeg Edina Džeke.

Za razliku od našeg reprezentativca koji je doveden da Manchester Cityju pomogne u osvajanju naslova, Darren Bent je preselio na Vilal Park kako bi Vilenjake spasio od ispadanja iz Premier lige.



Nakon što je naš Edin Džeko prešao iz Wolfsburga u Manchester City za 27 miliona funti, nije se dugo čekalo na još jedan veliki transfer. Pomalo iznenađujuće, najbolji strijelac Sunderlanda, Bent potpisao je za Villu za nevjerovatnih 24 miliona funti.



Ovaj potez je iznenađujući s obzirom da se Crne mačke trenutno nalaze na šestom mjestu Premier lige, dok su Vilenjaci na 17. poziciji i prijeti im opasnost od ispadanja. Vjerovatno, novac je taj koji je 26-godišnjeg engleskog napadača privukao u tim iz Birminghama.

Bh. gol-mašina je već imala debi u nebesko plavom dresu protiv Wolverhamptona u prošlom kolu. Dijamant nije postigao gol, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni njegovim nastupom u kojem je upisao asistenciju.



Sutra Džeku očekuje druga utakmica u dresu Građana, kada City gostuje Aston Villi. U ovom susretu će debitovati i Darren Bent, već prvojereni golgeter, koji je svoje sposobnosti dokazao ranije u Charltonu, Tottenhamu i Sunderlandu.



Ove sezone, Bent je u 23 nastupa za Sunderland postigao jedanaest golova. Trebat će vremena Džeki da pokaže da je i on gol-mašina, a nadamo se da će već sutra na Villa Parku postići svoj prvijenac.

City je već osjetio na svojoj koži sposobnosti novog napadača Aston Ville još dok je nosio dres Crnih mački. Bent je u augustu prošle godine na Stadionu svjetlosti donio pobjedu Sunderlandu nad Građanima golom u sudijskoj nadoknadi.

Manchester City je izgubio samo dvije od posljednjih 18 liga i kup utakmica sa Aston Villom (12 pobjeda, četiri remija, dva poraza). Zanimljivo, Građani su uputili samo šest udaraca u okvir gola u utakmici protiv Ville u decembru prošle godine, a pobijedili su sa čak 4:0.

U posljednjih pet utakmica između ova dva tima, dosuđeno je isto toliko penala za City. Nebesko-plavi imaju najniži postotak u Premier ligi postignutih golova glavom, čak samo 5%. No, sigurno je da to neće tako još dugo ostati, jer prvenstveno da to popravi doveden je naš Edin Džeko.

No, ima stvari u kojima su Građani i prvi, naprimjer kao što su dosuđeni penali. City je penale izvodio čak šest puta ove sezone, što je najviše u ligi.

Dva bivša igrača Aston Ville sutra će nositi dres Manchester Cityja, a to su Gareth Barry koji je odigrao 440 utakmica za Vilenjake u periodu od 1998. do 2009. godine, i James Milner koji je upisao 100 premierligaških nastupa za tim iz Birminghama prije prelaska na Eastlands.

Aston Villa je pobijedila samo jednu utakmicu od posljednjih deset, a skupili su samo šest bodova od mogućih 30. Već 12 utakmica Vilenjaci nisu uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom. No, nadamo se da će se ona i sutra zatresti, a da će gol biti djelo našeg Dijamanta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.