Dašak optimizma pred  Skupštinu

Okončani razgovori

Dašak optimizma pred Skupštinu

Adnan Beganović

Razgovori delegacije FIFA-e i UEFA-e sa čelnim ljudima bh. fudbala koji su trajali od 16 sati, prije nekoliko trenutaka su završeni i sada se može slobodno reći da je sudbina našeg fudbala u rukama 60 delegata Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Dan prije sudbonosne Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine delegacija FIFA-e i UEFA-e obavila je razgovore sa čelnim ljudima bh. fudbala (Predsjedništvom, delegacijama FS FBiH i FS RS, delegatima Skupštine FS BiH).

Iz FIFA-e i UEFA-e još jednom su ponovili da se Statut mora sutra usvojiti, a ukoliko do toga ne dođe Fudbalskom Savezu BiH prijeti suspenzija.

Nakon današnjih razgovora vidljivi su pomaci, odnosno kako tvrdi naš izvor koji je i sam bio učesnik istih, delegati iz FBiH su za usvajanje Statuta uz dva ili tri amandmana, dok delegati iz RS ni nakon današnjih razgovora nisu popustili.

Međutim, naš izvor tvrdi da je i pored toga on i dalje optimističan, te se nada da će sutra prevladati razum i da će delegati izglasati novi Statut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.