Dašić napustio Romu

Dašić napustio Romu

Midhat Šljivak

Crnogorski košarkaš Vladimir Dašić nije više član italijanske ekipe Virtus Rome.

On je sa timom iz Rima postigao sporazumni raskid ugovora, a još nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru. Dašić je u Romu stigaou okotbru 2010. godine iz Gran Canarije, a prosječno je u ovoj sezoni ubacivao 11 poena uz gotovo šest skokova.  

Karijeru je ovaj 208cm visoki košarkaš započeo u podgoričkoj Budućnosti, a pored Gran Canarije i Rome nastupao je još i za madridski Real.

Tim za koji nastupa i dvojac naše reprezentacije Nihad Đedović i Nemanja Gordić igra veoma lošu sezonu i nalazi se na samom dnu italijanskog prvesntva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.