Dašić: Opstanak  je primarni cilj Slobode

Sportski direktor Slobode NG

Dašić: Opstanak je primarni cilj Slobode

Sloboda iz Novog Grada član je Prve lige RS i trenutno sedmoplasirna ekipa u šampionatu. 

Nakon lošeg starta u tekućoj sezoni, u kojoj su u prvih osam kola uknjižili samo tri boda, Novljani su uspjeli konsolidovati redove i ustabiliti se na sredini tabele. Ipak, brojni problemi koji pritiskaju klub, prije svega oni finansijski, onemogućili su da ovaj perspektivni tim pokaže mnogo više.

"Na početku su ambicije bile visoke, ali zbog teške finansijske situacije i odlaska velikog broja igrača realnost je sasvim drugačija, a to je opstanak u ligi. Sve preko toga biće veliki uspjeh za ovu mladu ekipu. Ipak, nećemo se predati, vjerujemo u njih i stručni štab na čelu sa iskusnim Slavišom Bozičićem koji zna da motiviše i izvuče maksimum od svakog igrača. Najvažnije je da dišemo svi kao jedan, imamo zaista talentovane igrače za koje će se tek čuti u bh. fudbalu. U polufinalu smo Kupa RS i tu ćemo dati sve od sebe da se domognemo finala po drugi put u klupskoj istoriji", rekao je za Sportsport.ba Ognjen Dašić, sportski direktor Slobode.

Što se tiče igračkog kadra, ekipa je pretrpila velike promjene. Klub su napustili Karanović, Mešić, Mitrović, Zgonjanin, Kovljen, Milinković, Stojanović, Tadić, Antonić i Nedeljković, dok su u Novi Grad pristigli Topić, Kukavica, Đogo i Stević.

U međuvremenu Sloboda je dobila i novog predsjednika, a na to mjesto sjeo je dr Miloš Grujić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prvu utakmicu u nastavku šampionata Novljani će odigrati 5. marta na svom terenu protiv ekipe Krupe, a već u narednom kolu očekuje ih teško gostovanje u Velikoj Obarskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi