Datine i Đedović vodili Romu do pobjede

Italijanska košarkaška liga

Datine i Đedović vodili Romu do pobjede

Edmir Škorić

Virtus Roma slavila je na gostovanju kod Montegranara u trećem kolu italijanskog košarkaškog šampionata.

U svojoj trećoj prvenstvenoj utakmici Roma je upisala drugu pbojedu. Rezultatom 76:66 savladali su domaći Montegranaro, koji ima omjer 1-2 iz tri kola.

Domaći su na poluvremenu imali prednost (36:34), ali je u nastavku rimski sastav uspio preokrenuti rezultat u svoju korist. Do pobjede ih je nosio Datine sa 26 poena, a naš reprezentativac Nihad Đedović pomogao mu je sa 17 ubačenih poena (6/9 za 2, 1/2 za tri, 2/2 slobodna bacanja).

Drugi bh. reprezentativac Nemanja Gordić nije pogađao, no nije puno ni igrao. Stopostotan procenat zasad ima Cantu (3-0) koji je s 80:76 slavio u Veneciji.

Armani je u Milanu sa 79:64 bio bolji od Virtus Bologne, a Teramo je na gostovanju kod Bielle upisala i treći poraz (69:67).

Siena bi mogla biti druga stoprocentna ekipa u Italiji, ukoliko večeras savladaju Casertu na svom parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.