Dato zeleno svjetlo za realizaciju transfera Zlatana Ibrahimovića

Šveđanin stiže u Bocu?

Dato zeleno svjetlo za realizaciju transfera Zlatana Ibrahimovića

Danas su se pojavile špekulacije da se Zlatan Ibrahimović želi okušati i u Argentini, u dresu Boce Juniors.

I Zlatan Ibrahimović, kao i Daniele De Rossi koji je svoju želju već ispunio, želi zaigrati na kultnoj La Bomboneri.

Sada je španski AS navodno dobio potvrdu od izvora bliskih fudbalskim dešavanjima u Buenos Airesu da će se zaista krenuti u realizaciju Ibrahimovićevog transfera.

Navodno su prvi čovjek Boce Daniel Angelici i sportski direktor Nicolas Burdiso dali zeleno svjetlo da se krene u operaciju dovođenja iskusnog napadača LA Galaxyja.

Osim što bi i u poznim igračkim godinama Ibrahimović bio pojačanje za ekipu Boce Juniors, ojačao bi i poziciju trenutne upravljačke strukture kluba pred "predsjedničke izbore" u decembru.

Transfer Ibrahimovića bi svakako bio značajna stavka u CV-u trenutnog rukovodstva Boce koje je uspjelo realizovati neočekivani transfer legende Rome Danielea De Rossija ovog ljeta.

Problem za Bocu bi mogli predstavljati eventualni zahtjevi Zlatana Ibrahimovića po pitanju plate, ali pozitivna stvar je činjenica da iskusnom Šveđaninu krajem decembra ističe ugovor sa Galaxyjem, te da ga navodno nema namjeru produživati jer želi novi izazov.

Ibrahimović je već odbio unosnu ponudu iz Katara, koju Boca ne bi mogla izjednačiti, ali to može biti i signal da Šveđanin želi "romantičniju" epizodu na kraju svoje karijere, a od Boce Juniors i Bombonere teško ima veće fudbalske romantike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti