Zlatan Ibrahimović je tek proigrao kada je proslavio 30. rođendan

Nevjerovatna statistika

Zlatan Ibrahimović je tek proigrao kada je proslavio 30. rođendan

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ove sezone briljira u dresu LA Galaxyja.

Ibrahimović je u dosadašnjem dijelu sezone postigao čak 27 golova i upisao je još pet asistencija. Ispred njega trenutno je samo Carlos Vela koji je postigao dva gola više.

Zlatan će za desetak dana proslaviti svoj 38. rođendan, ali kako godine idu on igra sve bolje. Iako su mnogi vjerovali da odlaskom u SAD više nema ništa od njega on je dokazao da griješe.

Naime, nevjerovatna statistika pokazuje da Zlatan igra znatno bolje nakon što je napunio 30 godina nego što je to bilo ranije. Do 30. rođendana Ibrahimović je postigao 232 gola, a nakon što je ušao u četvrtu deceniju života do danas je dao čak 300 golova.

Ibrahimović je pokazao da su godine samo broj i da fudbaler može itekako dobro igrati u poznim godinama ukoliko se dobro osjeća. Nadamo se da će Ibra što duže ostati na fudbalskim terenima da nas oduševljava svojim golovima i majstorijama.

Top Komentari

Hooruk
Čovjek je jednostavno primjenio ronaldovu formulu. I ronaldo nakon sto je dosao u real promjenio stil igranja, nema puno vise dodira sa loptom, preselio se u šesnest i cekaj sanse i zabijaj, zato je i imao toliko bolju statistiku kako je presao iz uniteda.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi