Sjajni italijanski košarkaš

Datome: Teletović je mnogo bolji igrač od mene

Košarkaška reprezentacija Italije u Sarajevu je u okviru 2. kola Međunarodnog turnira savladala reprezentaciju BiH rezultatom 75:70, a najefikasniji igrač utakmice bio je iitalijanski reprezentativac Luigi Datome.

"Sjajno je igrati u dvorani koja ima dugu historiju. Igrati sa timom kakav je Bosna i Hercegovina je uvijek veliki izazov za nas. Moram priznati da je bilo jako uzbudljivo", rekao je u uvodu razgovora za SportSport.ba član Detroit Pistonsa, te nastavio:

"Sigurno je da ovaj tim ima talent. To je grupa igrača koja već nekoliko godina igra zajedno, tako da je vidljivo da zajedno mogu igrati jako dobro. To je ekipa koju nikada nije lako pobijediti. Za to nam je bila potrebna odlična partija, ali smo to uspjeli".

Sjajni Italijan odigrao je svoju prvu sezonu u NBA ligi, ipak, minutažu je dobijao na kapaljku, baš kao i kapiten naše reprezentacije Mirza Teletović u svojoj debitanstskoj sezoni. Nije to italijanski košarkaš ispustio priliku da napravi vezu između njega i Teletovića.

"Iskustvo mi se svidjelo, sjajno je biti dio jedne NBA organizacije, ali sigurno je da nisam bio sretan zbog minutaže koju sa dobijao. Ipak, nešto slično, gotovo isto desilo se i Teletoviću, koji je mnogo bolji od mene, pa što se to onda ne bi moglo dogoditi i meni. Nadam se da će sljedeće sezone biti puno bolje", rekao nam je Datome na kraju razgovara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.