Kao dječak mrzio Bayern, a onda je stigla ponuda koja je sve promijenila

Sa 16 godina stigao u Minhen

Kao dječak mrzio Bayern, a onda je stigla ponuda koja je sve promijenila

E. Čaušević

David Alaba će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Bayern i karijeru nastaviti u Real Madridu.

Alabin ugovor s bavarskim klubom ističe na kraju sezone i kako stvari stoje Austrijanac je odlučio da je vrijeme za novi izazov. On je u Bayern stigao sa svega 16 godina iz Beča, te je uspio da ostvari zaista sjajnu karijeru.

Međutim, jasno je da je Alaba željan nekih novih izazova, a interes Real Madrida se ne dešava tako često. Njegov put u Minhenu je bio itekako zanimljiv, a na početku nije krio da u djetinjstvu uopšte nije volio Bayern.

On je kao omladinac Asperna i Austrije iz Beča imao nekoliko okršaja protiv vršnjaka iz Bayerna koji su uvijek bili bez milosti prema svojim protivnicima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alabini prijatelji priznali su da je on na neki način mrzio Bayern i dominaciju ovog kluba, ali to se sve promijenilo kada je stigla ponuda iz Minhena. Alaba je u Bayern stigao 2008. godine, a kada se priključio prvom timu najviše mu je pomogao Franck Ribery koji je na neki način bio njegov mentor.

Iako u početku i nije toliko volio Bayern na kraju se to drastično promijenilo jer je s ovim klubom osvojio skoro sve što je mogao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602245913
A ko normalan može voljeti Bayern?
4 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi