David Alaba će u narednim danima saopštiti ime novog kluba
Foto - EPA

Želi sve odmah završiti

David Alaba će u narednim danima saopštiti ime novog kluba

M. Šljivak

Austrijski fudbaler David Alaba (28) saopštit će ime novog kluba u narednim danima.

Sjajni defanzivac je odlučio da napusti minhenski Bayern koji mu nije želio dati ugovor kakav je želio, pa je Alaba od danas slobodan da pregovara sa drugim ekipama.

Njegov agent Pini Zahavi imat će pune ruke posla. Mnogi evropski velikani žele 28-godišnjeg defanzivca, a sam fudbaler želi već u narednih nekoliko dana želi saopštiti ime tima u kojem će nastaviti karijeru.

Favorit za njegovo dovođenje je Real Madrid. Kraljevi su navodno već dosta toga završili što se tiče transfera, a sve bi moglo biti potpuno završeno već početkom naredne sedmice.

Alaba tada planira izaći u javnost i saopštiti svoju odluku, a vidjet ćemo hoće li to zaista i učiniti.

Pored Reala interes za Alabu pokazuju PSG, Manchester City, Manchester United i Juventus, no Kraljevi su za sada najbliži realizaciji transfera

Oglasi

Alaba je kompletnu karijeru proveo u Bayernu. Prvotimac je postao 2009. godine, a odigrao je 404 utakmice i zabio je 32 gola. Jednu polusezonu je bio na posudbi u Hoffenheimu.

Kahn o Alabi: Prostrli smo mu crveni tepih, a on nije želio da prošeta po njemu

David Alaba napušta Bayern nakon što je gotovo kompletnu karijeru proveo u minhenskom klubu.

Marca tvrdi da bi 28-godišnji defanzivac trebao postati novi član Real Madrida, a tu su i drugi klubovi u igri.

O njegovom odlasku iz kluba govorio je legendarni Oliver Kahn, čovjek koji će od 2022. godine preuzeti dužnost predsjednika Bayerna.

"Naravno da je bolno izgubiti takvog igrača, ali postavili smo sebi limite. Kada agenti ne žele da čuju da smo u teškim vremenima za klubove, onda nastaje ovakva situacija", rekao je Kahn za Bild.

Situacija sa Alabom se gotovo sigurno neće promijeniti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Trenutno zaista ne znam šta će se desiti. Prostrli smo crveni tepih za Davida i išli smo do naših limita. David i posebno Pini Zahavi nisu željeli da prođu tim crvenih tepihom, pa smo ga ponovo savili", dodao je Kahn.

Alaba je od Bayerna tražio platu od gotovo 25 miliona eura sa bonusima. To mu Bavarci nisu željeli dati, pa je na kraju odlučio da napusti klub sa kojim je osvojio apsolutno sve.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Real gubi ramosa a dovodi ovog majmuna, propali su ko grčka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi