O jednoj magičnoj asistenciji Davida Beckhama i danas se priča

Bio je doktor za ovakve poteze

O jednoj magičnoj asistenciji Davida Beckhama i danas se priča

E. Čaušević

David Beckham je sigurno jedan od najpopularnijih sportista na svijetu, te je fudbaler koji je otvorio mnogima vrata što se tiče sponzorskih ugovora.

Beckham je na vrhuncu karijere bio daleko najpopularniji fudbaler na svijetu, a sponzorskim ugovorima zaradio je dosta više novca nego što je to uspio u svojoj igračkoj karijeri.

No, i pored toga jasno je da se radi o jednom od najboljih veznih igrača koje smo imali priliku gledati, te je svojim lucidnim golovima iz slobodnjaka i asistencijama oduševljavao javnost.

Beckham je ponikao u dresu Manchester Uniteda s kojim je uspio osvojiti skoro sve što je mogao, a onda je na ljeto 2003. godine potpisao za Real Madrid.

Legendarni Englez bio je dio čuvenih Galaktikosa koje je Florentino Perez okupio u Real Madridu, te je i u dresu kraljevskog kluba pružio nekoliko zaista odličnih partija.

Beckham je u dresu kraljevskog kluba odigrao 159 utakmica, te je uspio zabiti 20 golova i dodati još 51 asistenciju.

Jedna od asistencija je posebno ostala mnogima u sjećanju, a riječ je o utakmici između Reala i Atletico Madrida kada je Beckham nevjerovatnom dugom loptom uposlio Raula koji je postigao sjajan gol glavom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Beckham je sa svoje polovine uspio da milimetarski preciznim pasom pogodi Raula koji je odlično reagova i pogodio mrežu gradskog rivala.

Legendarni Becks je poznat po svojim lucidnim asistencijama u bogatoj karijeri, ali ova je ostala nekako najviše upamćena, te se i 15 godina kasnije i dalje priča o ovom potezu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

salt_city
Jedan od najboljih veznjaka svih vremena..
5 0
emanuelmacron
ovo je stvarno bio drim tim pun zvijezda,ane kao sto zovu sada PSG.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi