"Nastavit ću fudbalsku karijeru, pobijedio sam rak!"

Predivne vijesti

"Nastavit ću fudbalsku karijeru, pobijedio sam rak!"

Eldar Ganibegović

Odlične, prelijepe vijesti objavio je reprezentativac Velsa i član Bournemoutha David Brooks - pobijedio je rak. 

Iako je u januaru rekao da je na pola puta liječenja od bolesti, reprezentativac Velsa sada je objavio vijest kojoj su se svi nadali.

Ovaj 24-godišnjak najavio je da je završio uspješan plan liječenja i da će se sada truditi da se vrati u kondiciju prije nego što se vrati fudbalu.

"Želio bih reći veliko hvala cijelom nevjerovatnom medicinskom osoblju na njihovom nevjerovatnom radu i podršci tijekom cijelog procesa. Prošle sedmice sastao sam se sa svojim specijalistom nakon što je pregledao svoje konačne rezultate testa. Sa zadovoljstvom mogu reći da je liječenje bilo uspješno i sada mogu reći da mi je sve jasno i da sam sada bez raka.

"Nevjerovatno je reći te riječi i tako sam zahvalan na svim vašim porukama i dobrim željama, one su mi stvarno pomogle u teškim trenucima. Tako sam uzbuđen što ću započeti put natrag u punu kondiciju i nastaviti svoju fudbalsku karijeru."

"Momci u Bournemouthu do sada su imali izvrsnu sezonu i veselim se povratku u The Vitality kako bih bodrio momčad dok idemo u najvažnije utakmice sezone. Odlučan sam u narednim mjesecima raditi najviše što mogu i jedva čekam da se vratim tamo i igram pred vama na terenu u ne tako dalekoj budućnosti. Hvala vam opet."

Brooks je ove sezone igrao devet puta za Bournemouth prije nego što je karijera nakratko prekinuta zbog raka.

Propustio je pomoći Velsu u doigravanju za Svjetsko prvenstvo, čije će finale igrati protiv Škotske ili Ukrajine u Cardiffu sljedeći mjesec, tako da bi nakon pobjede raka Brooks mogao zaigrati i na Svjetskom prvenstvu što bi bila sjajna priča. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi