Bolje i u aut nego njemu: Svi su shvatili da De Gea izbjegava jednom saigraču dodati loptu

Navijači nemaju ništa protiv toga

Bolje i u aut nego njemu: Svi su shvatili da De Gea izbjegava jednom saigraču dodati loptu

E. Čaušević

Manchester United je u subotu na svom terenu uz dosta muke pobijedio Norwich sa 3:2.

Crveni đavoli su se ponovo dosta namučili da dođu do tri boda, a još jednom junak domaće ekipe bio je Cristiano Ronaldo koji je zabio hat-trick.

Ronaldo je uspio na individualni kvalitet da donese Manchester Unitedu važna tri boda u borbi za Ligu prvaka iako su navijači očekivali prije meča da će to ići dosta lakše protiv Norwicha.

Na meti kritika i nakon ove utakmice našao se Harry Maguire koji kao da je postao proklet otkako je stigao na Old Trafford.

Maguire je i na ovom meču imao jedan nestvaran potez kada je novom u glavu udario Paula Pogbu. Francuz je bio bijesan zbog toga i morala mu se ukazati ljekarska pomoć, a navijači su ostali bez teksta kada su shvatili da ga je zapravo Maguire udario.

Kapiten Manchester Uniteda baš nema sreće u ovoj sezoni i čini se da gubi lagano i povjerenje kod saigrača.

To je najbolje pokazao David de Gea koji je na meču protiv Norwicha u nekoliko navrata imao čisto dodavanje za Maguirea, ali svaki put bi umjesto toga izabrao opciju da izbije loptu daleko od gola i Maguirea.

U jednoj situaciji je De Gea čak izbio loptu u aut iako je vidio i sam da je Maguire slobodan, ali očito da je za njega sigurnije bilo da lopta ide van granica terena nego u noge njegovog kapitena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Uniteda su shvatili šta De Gea radi cijeli meč i poručili su da je to dosta bolja opcija nego da lopta ide za Maguirea koji očito nije ni blizu svog nivoa na kojem je bio dok je igrao za Leicester.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Hahaha
4 0
yugopo
Covjek greska!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi