David de Gea potpisuje novi ugovor sa Manchester Unitedom
Od 2011. godine španski čuvar mreže je odigrao 342 utakmice za Manchester United (Foto: EPA)

Ostaje na Old Traffordu

David de Gea potpisuje novi ugovor sa Manchester Unitedom

Midhat Šljivak

Španski golman David de Gea konstantno se povezivao da odlaskom iz Manchester Uniteda.

Sjajni španski čuvar mreže ugovorom sa Crvenim đavolima je vezan do 2020. godine, ali je navodno za njegove usluge zainteresovan PSG, koji je spreman platiti pravo bogatstvo za njega.

Međutim, De Gea će prema svemu sudeći ostati na Old Traffordu. Navodno je dogovoren novi ugovor vrijedan čak 400.000 funti sedmično, te ćemo fantastičnog španskog golmana još dugo gledati među stativama Manchester Uniteda.

De Gea je imao namjeru da napusti tim zbog Josea Mourinha. Ipak, dolazak Ole Gunnara Solskjaera na klupu tima sa Teatra snova je promijenio sve i De Gea se predomislio.

Aktuelni ugovor 28-godišnjeg čuvara mreže za United veže do juna 2020. godine.

De Gea 2015. godine potpisao za Real, ali je bizaran razlog zaustavio transfer

Španski čuvar mreže je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka 2015. godine potpisao za Real Madrid, ali transfer iz bizarnog razloga nije dovršen.

Real je pristao Unitedu isplatiti 29 miliona funti, te su im poslali Keylora Navasa, a De Gea je već viđen u avionu za Madrid.

Međutim, kako se sve završavalo u posljednji čas, faks ugovora kojeg je poslao United u Madrid, kasnio je samo nekoliko sekundi. Ljetni prelazni rok je zatim istekao i transfer je propao.

Da je potpisao, Španac bi u Real Madridu zarađivao 11 miliona eura, te je na Santiago Bernabeu trebao ostati do ljeta 2021. godine. Uz zaradu od 11 miliona godišnje, De Gea je imao i velike bonuse ukoliko bi kraljevski klub stigao do nekog trofeja, a itekako ih je bilo u tom periodu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, zarada će u Unitedu sada biti mnogo veća, ali trofeji su već dugo misaona imenica za Crvene đavole, ako izuzmemo osvajanje Evropske lige pod vodstvom Josea Mourinha.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mar
Kad moze onaj Sančez drmnuti 500.000, sta je to za ovakvog golmana..trebalo je to odavno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti