Arapi bez trunke milosti - Samo oni mogu napraviti ovako nešto povrijeđenom igraču
Kolumbijski čuvar mreže slomio je ruku u prvenstvenom duelu i pauzirat će gotovo dva mjeseca (Foto: Al Nassr)

Navas umjesto Ospine

Arapi bez trunke milosti - Samo oni mogu napraviti ovako nešto povrijeđenom igraču

Midhat Šljivak

Al Nassr iz Saudijske Arabije pokazao je veliko nepoštovanje prema kolumbijskom golmanu Davidu Ospini koji je doživio tešku povredu ruke u utakmici protiv Al Shababa i po svemu sudeći 34-godišnji golman mogao bi napustiti klub koji želi dovesti Kostarikanca Keylora Navasa.

David Ospina je protiv Al Shababa možda odigrao i posljednji meč u ekipi Al Nassra jer je klub odlučio poslati ponudu za drugog golmana nakon što se iskusni Kolumbijac povrijedio.

Tim iz Saudijske Arabije odlučio je angažovati još jedno poznato lice - Kostarikanca Keylora Navasa i već su obavljeni pregovori o njegovom dolasku u Rijad.

Prema informacijama inostranih medija, 36-godišnjem Navasu ponuđen je trogodišnji ugovor s ovim klubom, a i on je očigledno veoma zainteresovan za novi posao.

Navodno se Navas već čuo s nekadašnjim saigračem iz Real Madrida Cristianom Ronaldom. Želio je više saznati o klubu i projektu i lako bi se moglo desiti da ovaj čuvar mreže potpiše za Al Nassr.

Njegov dolazak značit će kraj za Ospinu. Izvjesno je da će se povrijeđenom golmanu zahvaliti na saradnji te će mu vjerovatno isplatiti preostali ugovor kojeg ima do ljeta 2024. godine.

Oglasi

David Ospina ima ugovor od tri i po miliona eura godišnje u saudijskom klubu i to će značiti da će uzeti oko pet miliona eura odštete za otkaz koji mu slijedi.

Kolumbijski golman je u dresu Al Nassra nastupio samo 13 puta, a u njih osam je sačuvao svoju mrežu. To ovom timu nije dovoljno, pa su odlučili da ga zamijene.

Podsjetimo, Ospina je prije dolaska u Saudijsku Arabiju igrao za Napoli, Arsenal, Nicu i Atletico Nacional, gdje je i ponikao.

S druge strane Keylor Navas trenutno je rezervni golman PSG-a bez naznaka da može biti bilo kakva konkurencija Gianluigiju Donnarummi, te nije nikakvo čudo što razmišlja o odlasku.

Kostarikanac iza sebe ima veliku karijeru u kojoj je pored PSG-a bio i član Real Madrida, gdje je osvojio sve što može. Branio je još za Levante, Albacete i Saprissu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi