David Silva na kraju sezone pravi iznenađujući transfer?

Odlazi daleko od Engleske

David Silva na kraju sezone pravi iznenađujući transfer?

Vezni fudbaler iz Španije David Silva trebao bi ovog ljeta napustiti redove Manchester Cityja. 

Silva već ima 33 godine, a obzirom da mu aktuelni ugovor ističe narednog ljeta, na kraju ove sezone će se možda rastati sa klubom i otići u daleki Japan.

Kako prenosi britanski tabloid The Sun, japanska ekipa Vissel Kobe ima namjeru da svojoj kolekciji Španaca doda i ime Davida Silve.

Podsjetimo, za taj klub već igraju dva legendarna Španca Andres Iniesta i David Villa, pa se Silva svakako ne bi osjećao kao stranac u dalekoj zemlji.

Inače, nekadašnji fudbaler Valencije je prije nekoliko mjeseci otkrio kako će karijeru okončati u Las Palmasu. Ostaje nam samo da vidimo hoće li prije toga neku sezonu odigrati i u Japanu.

Inače, Silva je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 47 utakmica, postigao devet golova i upisao 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svemu dodajmo i to da se Silva prošlog ljeta oprostio od reprezentacije Španije za koju je odigrao čak 129 utakmica i postigao 37 golova.

Tokom karijere je, osim Cityja i Valencije, nosio dresove Eibara i Celte Vigo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi