David Vuković je zabio majstorski pogodak, a onda oduševio Bosnu i Hercegovinu

Kapa dole majstore

David Vuković je zabio majstorski pogodak, a onda oduševio Bosnu i Hercegovinu

Midhat Šljivak

Mladi ofanzivac Borca David Vuković (20) večeras je u Mostaru protiv Veleža postigao još jedan spektakularan pogodak, ali ono što je napravio nakon gola svakako je za svaku pohvalu.

David Vuković je prava senzacija drugog dijela Wwin lige. Talentovani 20-godišnjak igra vrhunski fudbal i večeras je postigao majstorski pogodak iz slobodnog udarca, četvrti u sedmom nastupu u Premier ligi.

Ipak, ono što je mnogo veće od pogotka je scena koja se događala nakon toga. Vuković je u rukama držao papir s brojevima 1413.

Na ovaj način je mladi fudbaler Borca pozvao sve da pozovu ovaj broj i na taj način pomognu njegovom vršnjaku Sergeju Stuparu.

Sergej je već osam mjeseci u komi nakon teške saobraćajne nesreće koju je imao. Pojavila se nada da bi se mogao probuditi, ali potreban je ogroman novčani iznos.

Oglasi

Za njegovo liječenje potrebno je 350.000 KM kako bi Sergej mogao otići u Moskvu na liječenje terapijom matičnim ćelijama.

Iz FK Borac su se odazvali na ovaj poziv. Juniori ovog tima će od danas , pa do kraja sezone nositi majice na kojima je ispisan broj na kojem se može pomoći Sergeju.

Vuković je odlučio pomoći na svoj način. Odlučio je javno pozvati sve da pomognu Sergeju i ovo je svakako veoma pohvalan gest 20-godišnjeg napadača.

David Vuković je dijete banjalučkog Borca. Prošao je sve omladinske selekcije, a od ljeta 2022. do ovog februara je igrao na posudbi u Laktašima.

Oglasi

Na njegove igre u Borcu nisu ostali imuni. Odlučili su ga vratiti u svoj tim, a on je pokazao da se radi o zaista velikom potencijalu.

Protiv Veleža je postigao četvrti pogodak u sedmom nastupu u Wwin ligi. Svi golovi bili su zaista spektakularni, a večeras je zabio iz slobodnog udarca.

Ukupno je uz utakmice Kupa Bosne i Hercegovine postigao pet pogodaka uz jednu asistenciju u 10 odigranih mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vuković je nedavno debitovao i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i ako ovako nastavi bit će to jedna veoma ozbiljna karijera. Velikim timovima neće promaći ovakve majstorije.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Svaka čast.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi