Đavoli na Stamford Bridgeu, derbi Liverpoola na Goodisonu

Premier liga, 9. kolo

Đavoli na Stamford Bridgeu, derbi Liverpoola na Goodisonu

Midhat Šljivak

Dva velika derbija donosi nam ovog vikenda deveto kolo engleske Premier lige.

Stamford Bridge će u nedjelju biti domaćin velikog derbija između trenutno vodećeg Chelseaja i prvog pratioca londonskih Plavaca Manchester Uniteda. Roberto Di Matteo u ovom meču neće moći računati na iskusni dvojac John Terry i Frank Lampard, ali su u Chelseaju već navikli igrati bez njih, te njihov izostanak neće biti naročit hendikep za lidera. Sa druge strane povrijeđenom Vidiću priključio se i Shinji Kagawa,a susret će još propustiti Chris Smalling i Phil Jones.

Na Goodison Parku svoje susret 9. kola odigraće gradski rivali Everton i Liverpool.Everton u zadnja četiri sutra nije pobijedio Redse, a posljednji trijumf su upisali prije nešto više od dvije godine kada su baš na Goodisonu slavili sa 2:0, golovima Tima Cahilla i Mikela Artete, koji više ne nastupaju u dresu Evertona. Plavi dio Liverpoola ove godine ima mnogo više razloga za zadovoljstvo jer Everton igra zaisa sjajnu, ali će u meču protiv velikog rivala biti bez usluga Stevena Pienaara koji je suspendovan, dok kod Liverpoola uobičajeno neće igrati Leiva, Borini i Kelly koji su već duže vremena povrijeđeni.

Ostali susreti Premiershipa u ovom kolu ne privlače toliku pažnju. Nakon što je Manchester Cityju sa dva gola donio pobjedu nad West Bromwich Albionom navijači Građana očekuju Edina Džeku od prve minute u ovom kolu kada će City dočekati Swansea. Milner, Silva, Maicon, Javi Garcia i Zabaleta neće biti u konkurenciji za susret kod Građana.

Asmir Begović će sa Stoke Cityjem dočekati Sunderland. Oba tima u ovaj susret ulaze bez problema u igračkom kadru, a jedini kod Sunderlanda će izostati Wes Brown.

Arsenal će nakon šokantnog poraza od Schalkea u Ligi prvaka 0:2, priliku za popravni imati protiv gradskog rivala Queens Park Rangersa na Emiratesu.

Premieship, 9. kolo:

Subota:

Aston Villa - Norwich
Arsenal - QPR
Reading - Fulham
Stoke - Sunderland
Wigan - West Ham
Manchester City - Swansea

Nedjelja:

Everton - Liverpool
Newcastle - WBA
Southampton - Tottenham
Chelsea- Manchester United

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.