Davor Kus potpisao za Benetton

Davor Kus potpisao za Benetton

Adnan Beganović

Hrvatski košarkaški reprezentativac i sada već bivši član zagrebačke Cibone, Davor Kus, od naredne sezone nosit će dres talijanskog Benettona.

Već duže vrijeme bilo je jasno da Kus neće ostati u Ciboni jer nakon što je dobio papire od Unicaje, čelnici najuspiješnijeg hrvatskog košarkaškog kluba nisu mu ponudili novi ugovor, pa je ovaj sjajni košarkaš odlučio potražiti novu sredinu.

Ponuda Benettona dugo je stajala na stolu, bila je konkretna, pa je Kus istu odlučio prihvatiti te će od naredne sezone nositi dres Benettona. Odlazak Kusa u Italiju biće njegov treći pokušaj ostavljanja značajnijeg traga van Hrvatske. U prva dva, u AEK-u i Unicaji, imao je dosta uspona i padova, te ipak nije pokazao ono što se od njega očekivalo.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti