Daxbacher: Široki je dobro posložena ekipa
Detalj sa uzvratne utakmice 2 .pretkola Europske lige između Širokog Brijega i Austrije iz Beča na Pecari

Nakon utakmice u Beču

Daxbacher: Široki je dobro posložena ekipa

NK Široki Brijeg je nakon kratke turneje u Beču odigrao i prijateljski susret sa domaćinom Austrijom na Franz Horr stadionu, te slavio sa 1:0.

Širokobriježani su potpuno zasluženo odnijeli pobjedu, bili su puno bolji protivnik i pobjeda je mogla biti i veća da su Mišić, Wagner, Roskam i Varea bili precizniji. Najbolju priliku imao je Varea kada njegov udarac glavom „skida“ domaći vratar.

Ivo Ištuk je na teren poslao sljedeći sastav:
Bandović, Diogo, Brekalo, Topić, Bertoša, Ivanković, Ljubić, Roskam, Mišić,Wagner, Zakarić (još su igrali: Kožul, Varea, ćorić, Pinjuh, M.Kvesić i Glavina)

U prvom poluvremenu su Širokobriježani imali nadmoć na terenu i stvorili su dosta šansi dok domaćin nije ostvario niti jednu pravu šansu, dok su u nastavku izabranici Karla Daxbachera uspijeli povezati igru i tada su bili bolja ekipa na terenu, te su stvorili par prilika ali bez pogotka.

„Široki Brijeg je apsolutno zasluženo pobijedio. Predstavili su se kao jaka i dobro posložena momčad na svim pozicijama. Čestitam im na dobroj igri koju su pokazali.“, rekao je nakon utakmice trener Austrije Karl Daxbacher.

Austrija na Memorijalu Gojka Šuška

Austrija Beč i Široki Brijeg uspostavili su odličnu suradnju nakon utakmica u Europskoj ligi. Austrija je prvo pozvala Široki da odradi mini ciklus priprema u Beču, na kojima je Široki bio od 2.-5.veljače, te su odigrali i prijateljsku susret 5.veljače u kojem je Široki slavio 0:1. Ova utakmica bila je generalna za austrijsku momčad pred početak prvenstva i slavljenička u povodu 100.godišnjice kluba.

Austrija bi trebala na ljeto, za kada je prebačen Memorijalni turnir Gojko Šušak (ranije igran u veljači), na istom nastupiti.

U nastavku vam donosimo video sažetak utakmice u Beču i pogodak Jure Ivankovića.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije