De Bruyne: Ako ne budemo prvaci, pamtit će nas kao gubitnike

De Bruyne: Ako ne budemo prvaci, pamtit će nas kao gubitnike

E. Škorić

Belgijski reprezentativac i prvotimac Manchester Cityja, Kevin de Bruyne, dao je zanimljivu izjavu pred okršaj s Real Madridom u osmini finala Lige prvaka.

City je skoro pa ostao bez titule u Engleskoj, pa je primarni cilj Liga prvaka. De Bruyne je svjestan da bi bilo očajno ako tim ne osvoji šampionat Evrope u ovoj sezoni.

"Igramo protiv Reala, koji je osvojio najviše evropskih titula. Ali, mislim da treba da odemo tamo i igramo svoju igru, da igramo ofanzivan fudbal i pritisnemo ih. Ako ne osvojimo Ligu prvaka, svi će govoriti da smo gubitnici, kao u posljednjih pet godina", rekao je De Bruyne.

Građani su bili izuzetno dominantni u Engleskoj proteklih godina, ali nedostaju trofeji u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je nešto što još nismo osvojili. Oduvijek smo htjeli da osvojimo sve, ali nekad je neki drugi tim bolji ili dobro igra, kao što je Liverpool ove sezone. To je prosto tako i to morate da priznate i prihvatete, ali mi idemo u Madrid da pobijedimo. Mada, ne možete unaprijed da se radujete", zaključio je Belgijanac.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Znaci da ste vec gubitnici.Trebate vi jos prohe da jedete da dodjete do finala pa tek onda da se nadate da mozete osvojiti.
1 1
Pljuc
Ne navijam za City ali ti nisi gubitnik ti si igračima još da nisi u tom klubu?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi