De Bruyne bio blizu Bayerna

Na kraju završio u Cityju

De Bruyne bio blizu Bayerna

Edmir Škorić

Belgijanac Kevin de Bruyne je trenutno igrač Manchester Cityja, ali malo je nedostajalo da ode u Bayern.

Dvadesetčetverogodišnji krilni nogometaš je za 58 miliona funti prešao iz Wolfsburga u City, a njegov agent Patrick De Koster tvrdi da je postojala mogućnost da ode u Bayern.

"Kevinovo srce je kucalo za Bundesligu. Uvjeren sam bio da će igrati za Bayern. Dogovorili smo neke osobne uslove s Bayernom nakon dva susreta. Ipak, nismo mogli da dogovorimo odštetu", rekao je De Bruyneov agent.

"Na kraju je City pobijedio u toj utrci i Kevin je sretan zbog transfera. Brzo se prilagodio životu u Manchesteru, ali i igri Cityja".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

De Bruyne je postigao 11 golova u 27 nastupa za City ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti