De Bruyne: Odlazim daleko, više nije ni važno gdje

Umoran od zgusnutog rasporeda

De Bruyne: Odlazim daleko, više nije ni važno gdje

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja u subotu su remizirali na gostovanju protiv Burnleyja (1.1) u meču 26. kola Premiershipa, ali i dalje je tim Pepa Guardiole ubjedljivo prvi na tabeli.

U posljednja dva mjeseca klubovi u engleskoj odigrali su veliki broj utakmica zbog jako zgusnutog rasporeda i čini se da igrače već stiže umor. Iako su najvažnije utakmice tek pred njima jasno je da fudbaleri nisu roboti i da im je potreban odmor kako bi bili spremni za naredne mečeve.

Nakon utakmice protiv Burnleyja Guardiola je shvatio da su njegovi najbolji igrači iscrpljeni zbog žestokog tempa utakmica u Engleskoj i odlučio im je dati šest dana odmora. To je jedva dočekao Kevin De Bruyne koji je poručio da se osjeća veoma iscrpljeno i da mu je potreban odmor kao nikada.

"Odlazim daleko, više nije ni važno gdje, ali samo želim da se odmorim. Protiv Burnleyja sam u prvoj minuti osjetio da sam veoma iscrpljen. Desez utakmica se osjećaš sjajno, ali onda dođe taj trenutak kada jednostavno više ne možeš i osjećaš se kao gov*o kao ja sada", rekao je De Bruyne.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi