De Bruyne: Više volim asistirati, nego dati gol

Belgijanac otkrio

De Bruyne: Više volim asistirati, nego dati gol

Belgijski fudbaler Kevin De Bruyne postao je jedan od najboljih veznjaka na svijetu otkad je na klupu Manchester Cityja sjeo španski stručnjak Pep Guardiola.

Guardiola preferira stil igre koji odgovara upravo De Bruyneu i zbog toga je Belgijanac postao neizostavni član prve postave ove ekipe.

On je u razgovoru za Sky Sport rekao da mu je draže upisati asistenciju, nego postići pogodak. 

"Moram priznati da mi je užitak kada asistiram saigračima, to mi je čak draže nego kada postignem gol", rekao je Kevin De Bruyne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Belgijanac je ove sezone odigrao ukupno 15 mečeva u svim takmičenjima i postigao je dva pogotka uz devet asistencija. 

Manchester City igra sjajno, kako u Premiershipu, tako i u Ligi prvaka, a narednu utakmicu će igrati protiv Arsenala na domaćem terenu. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti