De Gea izjednačio rekord slavnog Schmeichela

Španac je nevjerovatan

De Gea izjednačio rekord slavnog Schmeichela

E. Škorić

David de Gea je definitivno jedan od najboljih golmana svijeta.

Bivši golman Atletica već devet godina brani u Manchesteru i u posljednje vrijeme je pomogao ekipi da se ozbiljno uključi u borbu za Ligu prvaka, iako je u jednom trenutku to izgledalo kao nemoguća misija za Crvene vragove.

De Gea je protiv Crystal Palacea sačuvao mrežu i to je bio 112. premierligaški meč u kojem nije primio pogodak. Na taj je način izjednačio rekord slavnog danskog golmana Petera Schmeichela, koji je također branio na Old Traffordu.

S obzirom da su ostala još dva meča Unitedu do kraja sezone, De Gea ima realnu priliku da već ove sezone postavi novi rekord.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Gea je u Premier ligi ukupno branio na 311 utakmica, dok je Schmeichel branio na 252 utakmice. Iza njih dvojice je Edwin van der Sar koji je 90 puta sačuvao mrežu, a četvrti je Fabien Barthez sa 30 cleensheetova na 92 meča.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ne možeš ti biti ni blizu legendarnom Dancu kikseva si prepun
0 4
Anoniman007
Koji bartez,nemojte biti naivni. Ddg je klasa,Bartez je bio rupa i ostao ovaj to nije nikad bio i nece biti nikad...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi