De Gea odlučio da "opljačka" United, je li realno da ovoliko zarađuje?

Želi ogromnu zaradu na sedmičnom nivou

De Gea odlučio da "opljačka" United, je li realno da ovoliko zarađuje?

E. Škorić

Golman Manchester Uniteda David de Gea već neko vrijeme pravi klubu probleme jer ne želi da potpiše novi ugovor.

De Gea tvrdi da je sretan u Manchesteru, ali očigledno je da želi bolje uslove u novom ugovoru i zaista ogromnu platu, što očigledno otežava pregovore, jer njegovi zahtjevi su pomalo i nerealni.

United je spreman da mu ponudi 350.000 funti sedmično, što je daleko više od trenutnih 200.000 funti koliko De Gea zarađuje na Old Traffordu.

Ipak, 28-godišnjak želi navodno da zaradi skoro 500.000 funti sedmično. Da bismo vam dočarali koliko je to puno i u današnjem svijetu fudbala, najbolje će vam reći činjenica da Lionel Messi i Cristiano Ronaldo zarađuju taj iznos, dok je Neymar treći najplaćeniji igrač sa oko 435.000.

De Gea jeste sjajan golman i bio bi veliki gubitak Unitedu ukoliko ode, ali čini se da Španac nema milosti prema budžetu Crvenih vragova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovu situaciju sada prati Real Madrid, koji je za 35 mil. funti ljetos doveo Thibauta Courtoisa, no Belgijanac se nije najbolje snašao, pa je De Gea ponovo želja Madriđana, pogotovo sada kada se vratio Zinedine Zidane.

De Gea je meta Reala već duže vrijeme i bio je blizu povratka u Madrid na kraju prelzanog roka 2015. godine, ali je dogovor propao.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Niste napisali koliko Alexis zarađuje.
2 0
red devil mo
On je na nivou ove trojice sto se tice golmana i vec 5 god.najbolji igrac tima. Vrijedi tih para. Oko njega trebaju da grade tim. Ko bude na nivou njegovih igara treba da donije jednaku platu. Mada treba staviti neki limit na plate jer sve ode dovraga.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi